Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν στην επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν στην επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA/RAINER JENSEN
0

Η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν σήμερα υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, το οποίο θα συζητηθεί στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Η γερμανική καγκελαρία κρίνει «απαραίτητο να επεκταθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας» στη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης και ο γάλλος πρόεδρος φάνηκε να υποστηρίζει αυτή τη θέση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ, ο Ολάντ δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ και όταν δεν τηρούνται πρέπει να συνεχίζουμε με κυρώσεις». «Θα κριθεί απαραίτητη η επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και πάλι, παρότι θα ευχόμασταν μεγαλύτερη πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της διαδικασίας», δήλωσε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος πριν από τη συνάντησή της με τον Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM
BREAKING BAD RJ MITTE AYTOKTONIA

Διεθνή / «Καμία μαμά δεν θα έπρεπε να βρίσκει έτσι το παιδί της»: Η μητέρα του RJ Mitte μιλά για τον θάνατό του

«Αν γνώριζα κάτι περισσότερο ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά, πραγματικά θα το είχα κάνει. Θα έδινα τη ζωή μου για τη δική του», δήλωσε η Dyna Mitte για τον γιο της
THE LIFO TEAM