ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Facebook Twitter
Η Μαρία Φρονιμάκη και ο Ανδρέας Γιακουμάκης γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προσέρχονται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ
4

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

πηγή:epiruspost.gr

4

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΒΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά σε δίκη για τους βιασμούς τριών ανηλίκων

Πρωτοδίκως, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή για δύο βιασμούς 17χρονων το 2015, ενώ είχε αθωωθεί για δύο ακόμη υποθέσεις
THE LIFO TEAM
Upfront 2026: Πώς η δημόσια έκθεση επηρεάζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ελλάδα / Upfront 2026: Πώς η δημόσια έκθεση επηρεάζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ισοδυναμεί η ορατότητα με περισσότερη ασφάλεια; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ασφαλή και συμπεριληπτική δημόσια σφαίρα; Αυτά συζήτησαν μεταξύ άλλων οι τρεις ομιλητές στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του The Upfront Initiative της LiFO και της Tsomokos.
THE LIFO TEAM
Upfront 2026:

Ελλάδα / Upfront 2026: Αναζητώντας τις ισορροπίες μεταξύ τέχνης, πολιτικής και ελευθερίας της έκφρασης

Οι συζητήσεις που καταλαμβάνουν χώρο στην επικαιρότητα, η αληθινή πολυφωνία και το woke στην τέχνη, την πολιτική και την καθημερινότητα ήταν οι βασικές θεματικές που εξερεύνησαν οι ομιλητές του πάνελ «Γέφυρες σε έναν πολωμένο κόσμο: Το woke μετά το hype και την αμφισβήτηση» στο The Upfront Initiative των LiFO και Tsomokos.
THE LIFO TEAM