H Γερμανία και άλλες 15 χώρες καλούν σε συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών με τη Μόσχα

H Γερμανία και άλλες 15 χώρες καλούν σε συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών με τη Μόσχα Facebook Twitter
0

Δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες πήραν το μέρος της Γερμανίας για να πιέσουν προς μια νέα συμφωνία ελέγχου εξοπλισμών με τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος διάλογος για να προληφθεί ένας ανταγωνισμός όπλων στην Ευρώπη μετά τις πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, είπε μια γερμανική εφημερίδα.

 

"Η ασφάλεια της Ευρώπης κινδυνεύει", είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην εφημερίδα Die Welt σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα. "Όσο δύσκολες και να είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία στο παρόν, χρειαζόμαστε περισσότερο διάλογο, όχι λιγότερο".

 

Ο Σταϊνμάγερ, σοσιαλδημοκράτης που έχει προταθεί για πρόεδρος της Γερμανίας για του χρόνου, κάλεσε πρώτη φορά για μια νέα συμφωνία οπλισμών με τη Ρωσία τον Αύγουστο, για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων στην Ευρώπη.

 

Άλλες δεκαπέντε χώρες, όλες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - έχουν προσχωρήσει στην πρωτοβουλία του Στάινμαγιερ: Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Τσεχική Δημοκρατία, Ισπανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

 

Η ομάδα σκοπεύει να εκδώσει κοινό ανακοινωθέν σήμερα και θα συναντηθεί ξανά στο περιθώριο μιας συνάντησης του ΟΑΣΕ σε επίπεδο υπουργών στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο το οποίο φιλοξενεί η Γερμανία ως εναλλασόμενη πρόεδρος του Οργανισμού.

 

Ο Σταϊνμάγερ καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την υποστήριξη της Μόσχας για τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δηλώνοντας ότι τέτοιες πράξεις υπονομεύουν τους λεπτούς δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί ανά τις δεκαετίες και απειλούν να εξαπολύσουν έναν νέο ανταγωνισμό όπλων.

 

Ο Γερμανός υπουργός παρότρυνε και άλλες χώρες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του. "Είμαστε υπεύθυνοι για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί στην προσπάθειά μας να αυξήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη", είπε στην εφημερίδα.

 

Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί εκφράζουν αμφιβολίες για την πρωτοβουλία, αναφερόμενοι στην αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις υπάρχουσε συμφωνίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM