Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Μιτ Ρόμνεϊ και οι φήμες πως θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησαν

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Μιτ Ρόμνεϊ και οι φήμες πως θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησαν Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους και ξεκίνησαν συνομιλίες σήμερα, με ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος μια θέση, ίσως του υπουργού Εξωτερικών, στην κυβέρνηση του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα.


"Κύριε εκλεγμένε πρόεδρε, πώς είστε;" ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Ρόμνεϊ στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρό του, τον Μάικ Πενς, κατά την άφιξή του στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, στη λέσχη γκολφ του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία.


Ο Ρόμνεϊ ήταν ο πρώτος από τα πολλά στελέχη του κόμματος και τους ιδιώτες επενδυτές με τους οποίους θα συναντηθεί ο Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησής του.


Οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους τελευταίους μήνες και μάλιστα ο Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Τραμπ θα ήταν επικίνδυνος πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση. Η κοινή εμφάνισή τους σήμερα στο Μπεντμίνστερ, συμβολίζει την ενότητα του κόμματος.


Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα προτείνει στον Ρόμνεϊ το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Για τη θέση αυτή έχουν ακουστεί εξάλλου τα ονόματα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον και του γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ από το Τενεσί.


Ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ρόμνεϊ σχολιάζοντας την πιθανότητα να αναλάβει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε: "Αν θα μπορούσε να συμβεί; Νομίζω ναι. Αλλά είναι απίθανο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ