Αποφασίστηκε μεγάλη και πολλών εκατομμυρίων ανακαίνιση στο Μπάκιγχαμ

Αποφασίστηκε μεγάλη και πολλών εκατομμυρίων ανακαίνιση στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
0

Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να αυξήσει κατά 66% την ετήσια χορηγία στη Βασίλισσας Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια, προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση που έχει δρομολογηθεί για το παλάτι του Μπάκιγχαμ, κόστους περίπου 369 εκατομμυρίων λιρών και διάρκειας 10 ετών. 

Η Τερέζα Μέι, ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Σερ Άλαν Ρέιντ, που διαχειρίζεται τα οικονομικά της Βασίλισσας, συμφώνησαν πως η προσωρινή αύξηση στην πληρωμή της είναι ο καλύτερος τρόπος για να πληρωθούν οι επείγουσες επισκευές και χαρακτηρίζουν ως «απαραίτητη ενέργεια» το να ανανεωθεί εξ' ολοκλήρου ο εξοπλισμός σε πολλά σημεία των ανακτόρων. «Οι επείγουσες αυτές εργασίες έχουν κοστολογηθεί και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παράδοσης αιώνων των Ανακτόρων ως κατοικίας της βασίλισσας μας», αναφέρει από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Γκοκ, δεύτερος στην ιεραρχία του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τόνι Τζονστόουν-Μπερτ, ο προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί "υπάρχει μεγάλος κίνδυνος" ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, των υδροσωλήνων και του συστήματος θέρμανσης που είχαν τοποθετηθεί μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν επίσης στη στέγη των Ανακτόρων με τις εργασίες αυτές, τις οποίες ενέκρινε η κυβέρνηση.

Αν εγκριθούν και από το κοινοβούλιο, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2017. Θα κλιμακωθούν χρονιά με τρόπο ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος να συνεχίσουν τη διαμονή τους κανονικά. Θα πρέπει ωστόσο να αλλάξουν διαμέρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ένα μέρος των 37 εργαζομένων που κατοικούν στα Ανάκτορα θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.


Τα Ανάκτορα που χτίστηκαν τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως βασιλική κατοικία από τη βασίλισσα Βικτωρία, την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ Β'. Τα Ανάκτορα θα συνεχίσουν να κατοικούνται και να λειτουργούν πλήρως όσο χρόνο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Θα παραμείνουν ανοικτά για τους τουρίστες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιείται η Αλλαγή Φρουράς.


Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την ιστορική Αλλαγή Φρουράς και τις θερινές εκδηλώσεις να αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM