Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ συναντάται με τον Πούτιν και στέλνει τελεσίγραφο στην Ε.Ε.

Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ συναντάται με τον Πούτιν και στέλνει τελεσίγραφο στην Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Η Ρωσία και η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν αντίπαλες ομάδες στη σύγκρουση στη Συρία. Τους τελευταίους μήνες οι δύο χώρες κινούνται προς την εξομάλυνση των σχέσεών τους, μετά την ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους πριν ένα χρόνο όταν η Τουρκία είχε καταρρίψει ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 

Στο μεταξύ ο Γιλντιρίμ εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Τουρκίας και των εχθρών της, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να περιμένουν από την Άγκυρα να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Τα σχόλια αυτά του Γιλντιρίμ συμπίπτουν χρονικά με την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και των Βρυξελλών είναι τεταμένες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιουλίο. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόφαση για να καταστείλει κάθε μορφής αντιπολίτευση. Από την πλευρά της η Τουρκία έχει εξοργιστεί από την έλλειψη αλληλεγγύης, όπως λέει, μετά το πραξικόπημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM