Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος

Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι μία μάλλον ακραία περίπτωση βίαιου ακροδεξιού ρατσιστή με απόψεις που για αρκετά χρόνια "ανέλυε" μέσα από το υπερσυντηρικό site breitbart.com.
7

Δεν ήταν άγνωστος στους κύκλους του Ντόναλντ Τραμπ ο Στιβ Μπάνον. Ήταν διευθυντής ενός ακραίων απόψεων site -του Breitbart.com-, γνωστός για τις αντιφεμινιστικές, αντισημιτικές απόψεις του, για τον βίαιο χαρακτήρα του (σ.σ.: έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι άρπαξε τη σύζυγο του από τον λαιμό - ο ίδιος το αρνήθηκε) και πλέον είναι ο νέος ανώτατος σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, δεξί -εκτελεστικό- χέρι του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Από πέρσι το καλοκαίρι ο Μπάνον είχε αναλάβει τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ. Πρακτικά θεωρείται ο άνθρωπος που σχηματοποιούσε όλη εκείνη την επιθετική ρητορική του εργοδότη του εναντίον γυναικών, μαύρων, παχύσαρκων και μειονοτήτων, ήταν -αν θέλετε- ο ενορχηστρωτής όλων των βρώμικων, σεξιστικών λογοπαιγνίων εναντίον της Κλίντον, ένας κινούμενος λίβελλος με master στην πολιτική Εθνικής Ασφαλείας. 

Ο Μπάνον δεν είναι τυχαίος και σε ό,τι αφορά τις σπουδές, την κατάρτιση, αλλά και τα πόστα από τα οποία υπηρέτησε. Απόφοιτος του Harvard Business School, για καιρό ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος της Goldman Sachs και από εκεί κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός και ντοκιμαντερίστας (!), έχοντας φιλοτεχνήσει αρκετά τηλεοπτικά πορτρέτα συντηρητικών πολιτικών (μεταξύ αυτών και η αλησμόνητη κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν).  

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!".

Ακριβώς πριν από 4 χρόνια και μετά από αυτή τη φρενήρη επαγγελματική διαδρομή ο Μπάνον αναλαμβάνει τη διεύθυνση του αμφιλεγόμενου ενημερωτικού site Breitbart και από εκεί, μία σειρά δημοσιευμάτων του, πείθει τον μεγιστάνα και τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τη διεύθυνση της προεκλογικής του καμπάνιας. 

Τι έγραφε, όμως, μέχρι τότε που "κέρδισε" τον Τραμπ, πείθοντας τον να τον χρήσει στενότερο συνεργάτη του και μετά την εκλογή του στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ;  Ακολουθεί ένα μικρό κατατοπιστικό ανθολόγιο της αρθρογραφίας που δημοσιεύεται στο site του που αγαπούσαν τα μέλη του υπερσυντηρητικού "Tea Party";

"Να γιατί τα υπουργεία Ισότητας και Διαφορετικότητας πρέπει να προσλαμβάνουν μόνο πλούσιους, στρέιτ, λευκούς άντρες: Όταν επιτρέπετε σε πολιτικές ταυτότητας να διοικούν ανεξέλεγκτα τους τομείς ευθύνες σας, όταν τρέμετε να αμφισβητήσετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα δέρματος, άλλο φύλο από εσάς και διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε να ξέρετε, δημιουργείτε τέρατα.  

"Το λέει και η επιστήμη: Το κίνημα διαπόμπευσης των χοντρών έχει αποτέλεσμα. Αν είσαι χοντρός, πρέπει να μισείς τον εαυτό σου".

"Η λύση στην on line παρενόχληση είναι απλή: Οι γυναίκες ας αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς τους στα social media. Οι γυναίκες απλώς ξεφτιλίζουν το ίντερνετ -να κάτι που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού!- κάνοντας κατάληψη σε οποιονδήποτε διαδικτυακό χώρο και καταστρέφοντας τον". 

"O Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος Πραγματικά Μαύρος Πρόεδρος: Ως πρόεδρος θέλει να προωθήσει την αμερικανική επιχειρηματικότητα και να την πείσει να επιστρέψει στην Αμερική, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστικό τομέα και τα εργοστάσια. Να μερικές δουλειές στις οποίες παραδοσιακά συνέρρεαν μαύροι...".   

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!". 

Κι αν όλα τα παραπάνω ήταν ένα μικρό δείγμα του ύφους και του ήθους της αρθρογραφίας που για χρόνια υποστήριζε το σημερινό "δεξί χέρι" του Τραμπ, τα ξένα Μέσα επισημαίνουν ότι ο μεγιστάνας τον επέλεξε και λόγω της ερευνητικής -κατά των Κλίντον- δημοσιογραφίας, μέσω του think tank "Government Accountability Institute", στο οποίο επίσης εμπλεκόταν. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η πρώην σύζυγος του έχει ήδη αποκαλύψει το πάθος με το οποίο ο Μπάνον υποστήριζε τη μη φοίτηση των δύο κοριτσιών του σε σχολείο που υπάρχουν πολλοί Εβραίοι (μαθητές και καθηγητές) και τη στιγμή που ένας πρώην εργαζόμενος στο site του Μπάνον αναφέρεται σε αυτόν με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. 

"Πρόκειται για την εξυπνότερη εκδοχή του Τραμπ, μία πραγματικά άθλια φυσιογνωμία, έναν εκδικητικό και έτοιμο να παρενοχλήσει λεκτικά τους πάντες, είτε πρόκειται για υποτιθέμενους φίλους, είτε για ορκισμένους εχθρούς", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ben Shapiro,  ο οποίος εργάστηκε για λίγο στο Breitbart μαζί με τον Μπάνον...  

Με στοιχεία από το Vox.com

Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM