ΥΠΕΘ Γερμανίας: "Ο Τραμπ δεν μπορεί να φέρεται στο ΝΑΤΟ σαν να είναι επιχείρηση"

ΥΠΕΘ Γερμανίας: "Ο Τραμπ δεν μπορεί να φέρεται στο ΝΑΤΟ σαν να είναι επιχείρηση" Facebook Twitter
2

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τη Ρωσία, και να καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στο ΝΑΤΟ σαν αυτό να είναι μια συμμαχία κοινών αξιών και όχι μια επιχείρηση, δήλωσε η Γερμανός υπουργός Άμυνας χθες.

 

"Αυτό που ελπίζω να του πουν οι σύμβουλοί του και αυτό που χρειάζεται να μάθει είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μια εταιρεία", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκπομπή του καναλιού ZDF χθες. "Δεν ξέρω ποιά είναι η αποτίμησή του για το ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

 

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα του οργανισμού.

 

"Δεν μπορείς να λες ότι 'το παρελθόν δεν μετράει, οι αξίες που μοιραζόμαστε δεν μετρούν', αλλά να προσπαθείς να βγάλεις όσα πιό πολλά χρήματα μπορείς από αυτό (το ΝΑΤΟ) και να (αναρωτιέσαι) αν μπορείς να βγάλεις μια συμφέρουσα (χρηματική) συμφωνία από αυτό", δήλωσε.

 

Η φον ντερ Λάιγεν συμβούλεψε τον Τραμπ να μην πλησιάσει πολύ τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 

"Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να δηλώσει καθαρά σε ποιά πλευρά ανήκει. Αν βρίσκεται στην πλευρά του νόμου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ή αν δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και ψάχνει αντίθετα για ένα φιλαράκι (στον Πούτιν)", είπε.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη Δύση για τις πράξεις του στην Ουκρανία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν μπορει ; Μα το κανει ηδη !!!Στο κατω κατω επιχειρηματιας ειναι,οχι πολιτικος.Και σοουμαν.Και οχι απλα δεν το εκρυψε αυτο,αλλα το τονιζε σε καθε ευκαιρια.Γιατι πρεπει,δηλαδη,να περιμενουμε οτι θα λειτουργησει με διαφορετικο τροπο απο εκεινον με τον οποιο λειτουργησε σε ολη του την ζωη ; Δηλαδη με μονο στοχο το κερδος.