Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1984 που δεν είπε «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική»

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1984 που δεν είπε «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» Facebook Twitter
EPA/SHAWN THEW
1

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη νίκη του βρέθηκε στο επίκεντρο εκατοντάδων ρεπορτάζ, τα οποία ανέλυσαν τις δηλώσεις και την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει. Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε ωστόσο, το «ιστορικό» γεγονός ότι δεν ανέφερε μία συγκεκριμένη φράση στη νικητήρια ομιλία του.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το Mashable, ο Τραμπ υπήρξε ο πρώτος νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984, που δεν ολοκλήρωσε τη νικητήρια ομιλία του με τη φράση «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» ή «Ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες». 


Ο Ρίγκαν είχε τελειώσει την ομιλία του 1984 με το «Ο Θεός να σας ευλογεί», αλλά το 1980 είχε πει απλά «Σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις νικητήριες ομιλίες, που εκφώνησαν κάποιοι από τους προέδρους των ΗΠΑ.

Ντόναλντ Τραμπ

Μπαράκ Ομπάμα, 2012

Μπαράκ Ομπάμα, 2008

Τζορτζ Μπους, 2004

Τζορτζ Μπους, 2000

Μπιλ Κλίντον, 1996

Μπιλ Κλίντον, 1992

Τζορτζ Μπους (πρεσβύτερος), 1988

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ Β' ΓΑΖΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο βασιλιάς της Ιορδανίας για την στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Γάζα: «Έχουν επιλέξει την αδράνεια»

«Αν το διεθνές δίκαιο μπορεί να αγνοείται επί δεκαετίες, τι αξία έχει;», διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β', από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Διεθνή / Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τις «παγκόσμιες πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου», μία εβδομάδα μετά τις εκτεταμένες εφόδους και συλλήψεις με στόχο ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Ο Μαμντάνι απαντά στην επίθεση Νετανιάχου: «Είναι ο αρχιτέκτονας μιας φρικτής γενοκτονίας»

Λίγο πριν από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξαπέλυσε δημόσια επίθεση στον δήμαρχο της πόλης, με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Μαμντάνι ότι θα ζητούσε από την αστυνομία να τον συλλάβει
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τραμπ: Μετά την απειλή ότι θα «εξολοθρεύσει» το Ιράν, είπε πως Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν μια «πολύ καλή συνάντηση»

Όσα είπε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ιρανό πρόεδρο, Μασούντ Πεζεσκιάν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια