Oι πρώτες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Oι πρώτες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό Facebook Twitter
SOOC
2

Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ενώ ήδη πληροφορίες αναφέρονται σε ονόματα που θα εγκαταλείψουν την κυβέρνηση και σε άλλα που θα υπουργοποιηθούν.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απομάκρυνση των κ.κ. Σκουρλέτη, Μπαλτά και ενδεχομένως του κ. Κατρούγκαλου αλλά και για απομάκρυνση  του Νίκου Παππά από το μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών δια της...αναβάθμισης και τοποθέτησής του σε άλλο υπουργείο. 

Η απομάκρυνση Σκουρλέτη διαφάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε χθες ο υπουργός για μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και από την κίνηση του να μπλοκάρει την επένδυση στις Σκουριές, απορρίπτοντας  την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο η εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Οι κινήσεις αυτές ερμηνεύονται ως μια προσπάθεια του κ. Σκουρλέτη για "ηρωική έξοδο" και ιδεολογική παρακαταθήκη πριν την αναδόμηση του.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στην κυβέρνηση θα μπει και ο κ. Κουβέλης, αναλαμβάνοντας πιθανώς το υπ. Δικαιοσύνης, ενώ ακούγεται και το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για το υπ. Εξωτερικών, ως υφυπουργός. Πιθανή η υπουργοποίηση και της Λούκας Κατσέλη που παραιτήθηκε σήμερα από την Εθνική Τράπεζα.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρεται να παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Κοτζιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός  και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος μάλιστα συνεχίζει την επίσκεψη του στην Ινδονησία.



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΠΑ ΟΗΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Το μήνυμα προς τους επενδυτές και οι επαφές στη Silicon Valley

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης της διασύνδεσης της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας
THE LIFO TEAM
ΠΑΣΟΚ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ για Πλεύρη: «Ήταν συνιδρυτές σωματείου με τους κατηγορούμενους γιατρούς» στην υπόθεση Μαζωνάκη

Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, με επίκεντρο την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και των δύο κατηγορούμενων γιατρών
THE LIFO TEAM