Ο αρχηγός του ISIS καλεί τους μαχητές του να μην αφήσουν τη Μοσούλη

Ο αρχηγός του ISIS καλεί τους μαχητές του να μην αφήσουν τη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε από τους μαχητές του να «κρατήσουν» τη Μοσούλη, προπύργιο στο Ιράκ των τζιχαντιστών.

 

Πρόκειται για το πρώτο μήνυμα που απευθύνει φέτος ο επικεφαλής του ΙΚ, το οποίο μεταδόθηκε από το αλ Φουρκάν, ένα μέσο που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.

 

Στο μήνυμα αυτό ακούγεται μια φωνή --η οποία αποδίδεται στον αλ Μπαγκντάντι-- να καλεί τους μαχητές του ΙΚ να μην «υποχωρήσουν» μπροστά στον ιρακινό στρατό που προελαύνει προς τη Μοσούλη με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ προκειμένου να την ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές.

 

«Το να κρατήσετε τις θέσεις σας με τιμή είναι χίλιες φορές πιο ικανοποιητικό από το να υποχωρήσετε με ντροπή», τονίζει ο επικεφαλής των τζιχαντιστών απευθυνόμενος στους 3.000 με 5.000 μαχητές του που βρίσκονται στη Μοσούλη.

 

«Εσείς που επιζητείτε να μαρτυρήσετε! Ξεκινήστε τη δράση σας! Κάνετε τη νύχτα των άπιστων ημέρα», προσθέτει ο αλ Μπαγκντάντι. «Κατακάψτε ολοκληρωτικά τα εδάφη τους και κάντε το αίμα τους να κυλήσει σαν ποτάμι!».

 

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΙΚ καλεί τους μαχητές του «να απαντήσουν σε όλες τις επιθέσεις», αλλά και να καταλάβουν τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

 

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Ιράκ, ο αλ Μπαγκντάντι κατηγορεί τους σουνίτες πολιτικούς της χώρας για «προδοσία» και επισημαίνει ότι στον ιρακινό στρατό οι στρατιώτες κρατούν σημαίες και φέρουν διακριτικά που τιμούν προσωπικότητες του σιιτικού ισλάμ.

 

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ότι η φωνή ανήκει στον αλ Μπαγκντάντι, όμως μοιάζει με αυτή που ακούγεται σε άλλες ηχογραφήσεις του επικεφαλής των τζιχαντιστών. Το προηγούμενο μήνυμά του είχε μεταδοθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Από ένα από τα τεμένη της πόλης αυτής ο αλ Μπαγκντάντι είχε κηρύξει τον Ιούνιο του 2014 το "χαλιφάτο" του, στο οποίο ανήκουν οι περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

 

Στις 17 Οκτωβρίου ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

 

Πηγή: ΑΠΕ//ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Διεθνή / Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Η απουσία Πούτιν και Ζελένσκι, η χαμηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία και ο σκεπτικισμός των δυτικών επισκιάζουν την πρώτη απευθείας διαπραγμάτευση μετά από τρία χρόνια πολέμου
LIFO NEWSROOM
Το Χάρβαρντ απαντά με ίδια κεφάλαια 250 εκατ. δολαρίων στον αποκλεισμό Τραμπ από τις επιχορηγήσεις

Διεθνή / Το Χάρβαρντ απαντά με ίδια κεφάλαια 250 εκατ. δολαρίων στον «ακρωτηριασμό» της έρευνας από τον Τραμπ

O πρόεδρος του Χάρβαρντ προχώρησε σε προσωρινή, εθελοντική περικοπή μισθού κατά 25% από τον Ιούλιο μετά τις περικοπές Τραμπ ύψους 2,6 δισ. δολαρίων σε ερευνητικά κονδύλια
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Διεθνή / Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Οι Αρχές σε Γερμανία και Ελβετία συνέλαβαν τρεις άνδρες για σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων σε υπηρεσίες logistics, σε υποτιθέμενη ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς - Στο στόχαστρο, εμπορικές αποστολές προς ΗΠΑ και Καναδά
LIFO NEWSROOM
Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM