ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι Facebook Twitter
1

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία στάματησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενόψει της "ανθρωπιστικής εκεχειρίας" που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

 

"Σήμερα από τις 10:00 το πρωί σταμάτησαν οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας", δήλωσε ο Σόιγκου, εξηγώντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών είναι "απαραίτητη για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας", η οποία έχει στόχο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

 


Η πρόθεση για εκεχειρία ανακοινώθηκε χθες, ωστόσο υπηρεσίες  του ΟΗΕ ανέφεραν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 ώρες για να συμβεί αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντούτζαριτς ανέφερε ότι «θα επικρατούσα οποιαδήποτε παύση των μαχών, αλλά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη παύση».

Η ανακοίνωση του Ρώσων και του συριακού καθεστώτος έρχεται μία ημέρα μετά την μετάδοση πληροφορίας ότι 14 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ένα από τα χτυπήματα στο Χαλέπι. Σύμφωνα με τους διασώστες 8 παιδιά και δύο γυναίκες ήταν μεταξύ των νεκρών.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι «τα ρωσικά αεροπλάνα διεξήγαγαν σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού».

 

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Κασρ μια πολυκατοικία επλήγη από μια βόμβα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας: ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά.

 

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM