Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι Facebook Twitter
1

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία στάματησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενόψει της "ανθρωπιστικής εκεχειρίας" που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

 

"Σήμερα από τις 10:00 το πρωί σταμάτησαν οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας", δήλωσε ο Σόιγκου, εξηγώντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών είναι "απαραίτητη για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας", η οποία έχει στόχο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

 


Η πρόθεση για εκεχειρία ανακοινώθηκε χθες, ωστόσο υπηρεσίες  του ΟΗΕ ανέφεραν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 ώρες για να συμβεί αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντούτζαριτς ανέφερε ότι «θα επικρατούσα οποιαδήποτε παύση των μαχών, αλλά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη παύση».

Η ανακοίνωση του Ρώσων και του συριακού καθεστώτος έρχεται μία ημέρα μετά την μετάδοση πληροφορίας ότι 14 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ένα από τα χτυπήματα στο Χαλέπι. Σύμφωνα με τους διασώστες 8 παιδιά και δύο γυναίκες ήταν μεταξύ των νεκρών.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι «τα ρωσικά αεροπλάνα διεξήγαγαν σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού».

 

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Κασρ μια πολυκατοικία επλήγη από μια βόμβα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας: ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM