Προαναγγελία ανατροπής για τα κανάλια; - Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε

Προαναγγελία ανατροπής για τα κανάλια; - Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που βγήκα και είπα ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".


Στην τωρινή φάση, σημείωσε ο Λ. Κρέτσος, η Επιτροπή Ενστάσεων θα αναλάβει όλες τις προδικαστικές προσφυγές, καθώς και όλες τις ενστάσεις που έχουν εγείρει οι υποψήφιες εταιρείες έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων. Η Επιτροπή, προσέθεσε, εργάζεται βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμού και δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο που έχει φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον 4389/2016 ο οποίος ισχυροποιεί τον έλεγχο σχετικά με το πόθεν έσχες, όλοι οι επιχειρηματίες ελέγχονται, μικροί ή μεγάλοι, τόνισε.


Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράμμισε ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει πολλά στάδια και πολλές δικλείδες ασφαλείας, καθώς επίσης και ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός να τα ελέγξει, «γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε», τόνισε. Υπάρχουν όροι και κανόνες σε όλα αυτά τα στάδια, όπου ο καθένας μπορεί να χάσει την άδεια, επισήμανε, προσθέτοντας ότι αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν καταθέσει τη Δευτέρα το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί, χάνει την άδεια αυτοδικαίως, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.


Όσον αφορά τη διαδικασία των προδικαστικών προσφυγών, η Επιτροπή Ενστάσεων τώρα θα αναλάβει αυτό το σκέλος, καθώς υπάρχουν τέσσερις εταιρείες έχουν εγείρει θέματα αναφορικά με το πόθεν έσχες. «Δεν υπάρχει διυπουργική απόφαση που λέει ότι αυτοί οι τέσσερις είναι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες», υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος, «είμαστε σε μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται με πολύ σοβαρά βήματα». «Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες», τόνισε.


Σχολιάζοντας την κλήση στο πρόσωπό του καθώς και του υπουργού Επικρατείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Λ. Κρέτσος δήλωσε ότι αυτό το περίμενε με μεγάλη χαρά, καθώς μετά από 27 χρόνια που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα ποσό για τη χρήση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, τώρα μπαίνουν κανόνες που σε ορισμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν αρέσουν, και για τον λόγο αυτό θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση.


Τέλος, αναρωτήθηκε για την μελλοντική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση και το οποίο προβλέπει ότι όλες οι αγορές και συναλλαγές σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. «Αυτό θα το ψηφίσει η ΝΔ;» αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας και τη στάση της στο θέμα του ΕΣΡ καθώς και του μητρώου online media.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

TV & Media / Οι «Σκληρές Αλήθειες On Demand» έρχονται και αλλάζουν το τοπίο των ελληνικών podcasts

Το δημοφιλέστερο podcast της χώρας, οι «Σκληρές Αλήθειες» της LiFO με τον Άρη Δημοκίδη, εξελίσσεται και εισάγει ένα πρωτοποριακό μοντέλο περιεχομένου για τα ελληνικά δεδομένα – Σύντομα στο LiFO.gr
THE LIFO TEAM
Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

TV & Media / Πώς οι New York Times μετέτρεψαν τα τρανς δικαιώματα σε «διαμάχη»

Νέα ανάλυση 3.242 άρθρων υποστηρίζει ότι οι New York Times άλλαξαν από το 2022 τον τρόπο που καλύπτουν τα τρανς ζητήματα, δίνοντας περισσότερο χώρο στη σύγκρουση, την αμφισβήτηση και τους αντιπάλους των τρανς δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

TV & Media / 10 από τις πιο συγκινητικές σκηνές κινουμένων σχεδίων που έκαναν γενιές θεατών να δακρύσουν

Θάνατοι αγαπημένων χαρακτήρων, αποχαιρετισμοί και στιγμές που σημάδεψαν την παιδική ηλικία συνθέτουν μερικές από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές στην ιστορία του animation
THE LIFO TEAM
Η Penske Media αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media

TV & Media / Ο γιος δισεκατομμυριούχου αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media και τα ψηφιακά media μικραίνουν κι άλλο

Μετά τη συμφωνία με τον Τζέιμς Μέρντοκ, η Penske Media αγοράζει τα μέσα που απέμειναν από τη Vox, από το The Verge και το Eater μέχρι το SB Nation, σε ακόμη ένα επεισόδιο συγκέντρωσης της ψηφιακής μιντιακής ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράμμισε ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει πολλά στάδια και πολλές δικλείδες ασφαλείας, καθώς επίσης και ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός να τα ελέγξει, «γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε», τόνισε." Μια ακόμη από τις εκατοντάδες φορές που μας δουλεύουν κατάμουτρα. Μόλις πήγαν να ελέγξουν τα στοιχεία καταγραφής των καμερών διάρκειας 66 ωρών, τους είπαν πως μπορούν να δουν μόνο... 8. Και μετά ούτε αυτές γιατί τα μηχανήματα... "χάλασαν". http://www.thetoc.gr/politiki/article/tragelafos-xathike-i-eikona-apo-ti-dimoprasia