Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ- Στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ- Στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
7

Με προβάδισμα οκτώ μονάδων προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στη Βουλή εισέρχεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ εκτός μένουν Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ 21%

ΣΥΡΙΖΑ 13%

ΚΚΕ 4,9%,

 Χρυσή Αυγή 4,6%,

Δημοκρατική Συμπαράταξη 3,1%,

Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου 2,1%,

Ποτάμι 1,6%,

Ενωση Κεντρώων με 1,4%,

Λαϊκή Ενότητα 1%

Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1%.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ- Στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter

Αναποφάσιστο δηλώνει το 18% των ερωτηθέντων. Λευκό ή άκυρο επιλέγει το 11,2%, ενώ το 9,9% δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει». «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» δηλώνει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%. Συνολικά, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 41,9%.

Μετά την αναγωγή των ψήφων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32%

ΣΥΡΙΖΑ: 27%

ΚΚΕ: 7,5%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

Το Ποτάμι: 2,5%

Ενωση Κεντρώων: 2,5%

Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2%

Λαϊκή Ενότητα: 1,5%

Άλλο κόμμα: 8%

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ- Στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 43%, ενώ το 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Εξαγγελίες

 

Αν και το 56% κρίνουν θετικά θετικά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες, θεωρούν πως είναι κάτι που δεν θα υλοποιηθεί. Το 22% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 18% την κρίνει αρνητικά. Επίσης, το 54% κρίνει θετικά αλλά δεν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Το 18% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 23% την κρίνει αρνητικά.

πηγή:tvxs.gr

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM