Ριζικά αλλάζει από φέτος ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Το σχολικό εργαλείο και η ανάπτυξη του μαθήματος θα γίνεται με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, παραβολές, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, μουσικές.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, για παράδειγμα στην Γ΄ Δημοτικού στη θεματική ενότητα των θρησκευτικών γιορτών, θα συζητούνται τα Χριστούγεννα, οι γιορτές των πολιούχων των πόλεων, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Τος Ασανά: η αρχή της χρονιάς για τους Εβραίους (σύμβολο: ρόδα, μέλι καινούριο ρούχο), το Ιντ αλ-φιτρ: το τέλος του Ramadan των μουσουλμάνων (ελεημοσύνη, επισκέψεις, ευχές). Επίσης τα παιδιά θα μιλούν για τα σύμβολα του Θεού, τόσο από τον Χριστιανισμό, όσο και από άλλες θρησκείες.
Στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι ο δάσκαλος απελευθερώνεται από την κηδεμονία του βιβλίου.
Ελλάδα /
Πώς θα διδάσκονται από φέτος τα Θρησκευτικά
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αναγνωρίζοντας σε σένα τον ωραιότερο εαυτό σου/ από τον Πάνο Μιχαήλ
Κίνα: Η μυστηριώδης εξαφάνιση των μεγαλοεπιχειρηματιών της
Σεισμός Τουρκία: Τα πιο επικίνδυνα ρήγματα μετά τα 6.1 Ρίχτερ - Τι δείχνει χάρτης
Γλυφάδα: Ο 38χρονος δράστης έχει αποδράσει 18 φορές από ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας
Γλυφάδα: Διασωληνωμένη 70χρονη μετά από επίθεση με πέτρα από 38χρονο