Το Movember καλεί τους άντρες να μιλήσουν ανοιχτά για την αυτοκτονία μέσα από μια νέα, δυνατή καμπάνια

Το Movember καλεί τους άντρες να μιλήσουν ανοιχτά για την αυτοκτονία μέσα από μια νέα, δυνατή καμπάνια Facebook Twitter
0
Το Movember καλεί τους άντρες να μιλήσουν ανοιχτά για την αυτοκτονία μέσα από μια νέα, δυνατή καμπάνια Facebook Twitter

Αν και υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν με ευκολία για ζητήματα σχετικά με κάποια ψυχική ασθένεια, για μια μεγάλη μερίδα κόσμου παραμένει ένα θέμα ταμπού, ειδικά αν πρόκειται για άντρες. Γενικά, το ποσοστό αυτοκτονιών ανδρών είναι ανησυχητικά υψηλό. Στη Νέα Ζηλανδία για παράδειγμα, καταγράφεται περίπου ένας αυτόχειρας την ημέρα και σε ολόκληρο τον κόσμο αυτοκτονεί ένας άνδρας κάθε λεπτό της ημέρας. 

Η 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας (World Suicide Prevention Day- WSPD) με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και το Movember, το ετήσιο κίνημα που ξεκίνησε το 2004 για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας των ανδρών, με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα κυκλοφόρησε ένα βίντεο προκειμένου να εστιάσει την προσοχή στο θλιβερή αυτή πραγματικότητα.

Στο βίντεο με τίτλο "Suicide Notes Talk Too Late" (σ.σ. Τα σημειώματα αυτοκτονίας μιλούν πολύ αργά) εμφανίζονται άνδρες διαφόρων ηλικιών και μοιράζονται την εμπειρία τους με την αυτοκτονία, στέλνοντας στο τέλος ένα απλό αλλά ηχηρό μήνυμα: "Άντρες, ας μιλάμε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν". Είναι όλοι τους άνθρωποι που κάποτε μπήκαν στην διαδικασία να γράψουν κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, αλλά σήμερα βρίσκονται ακόμη εδώ- απλώς και μόνο χάρη στο ότι αποφάσισαν να μιλήσουν για το πως ένιωθαν. 

Το Movember καλεί τους άντρες να μιλήσουν ανοιχτά για την αυτοκτονία μέσα από μια νέα, δυνατή καμπάνια Facebook Twitter

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Movember, η πρόθεση της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι να δώσει στις αυτοκτονίες ανδρών την προσοχή που αρμόζει και να σταθεί δυνατά απέναντι στην ψυχική υγεία τους. "Όλα έχουν να κάνουν με την πυροδότηση του διαλόγου. Ενός σημαντικού διαλόγου σχετικά με την αυτοκτονία, τα συμπλέγματα που την περιβάλλουν και τι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε για να το αντιμετωπίσει. Διάλογος που ελπίζουμε πως θα σώσει αμέτρητες ζωές και θα εμποδίσει τις εκτεταμένες και οδυνηρές συνέπειες για τις οικογένειες, τους φίλους και τις κοινωνίες των ανδρών που χάνονται τραγικά κάθε μέρα. Είναι μια άβολη συζήτηση, αλλά και μία που ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε" σημειώνεται κάτω από το βίντεο. 

Το Movember Foundation επιθυμώντας περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης γύρω από το θέμα, απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν να μιλήσουν για την εμπειρία τους ανεβάζοντας βίντεο στα social media.

 

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας του Movember: 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM
Ακαδημία «Λέοντες»: Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Living / Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Παρακολουθήσαμε μια προπόνηση των «Λεόντων», μιας ακαδημίας ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, και ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός αθλήματος που ισορροπεί μεταξύ Ιστορίας και σωματικής άσκησης.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ