Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου Facebook Twitter
5

Οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου τίθενται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση του ενδεχομένου να βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θέσει τέρμα στη ζωή του.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, όπου γίνεται αναφορά σε γιατρό, ο οποίος αρχικά είχε υποσχεθεί στον εκλιπόντα να τον βοηθήσει με ειδική ένεση για την ευθανασία που επιθυμούσε. Στο κείμενο σημειώνεται πως αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει. Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, μιλούσε για «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και εξασφάλισε από κάπου την επίμαχη ένεση την οποία, όμως, πιθανόν δεν χρησιμοποίησε.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM