Αγανάκτηση Ιναρίτου για την επίσκεψη του "προσβλητικού" Τραμπ στο Μεξικό: Προδοσία από τον Πένια Νιέτο

Αγανάκτηση Ιναρίτου για την επίσκεψη του "προσβλητικού" Τραμπ στο Μεξικό: Προδοσία από τον Πένια Νιέτο Facebook Twitter
1

Ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ιναρίτου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ισπανία, χαρακτηρίζει "προδοσία" το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Μεξικού προσκάλεσε και στη συνέχεια έκανε δεκτό τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι διαρκώς "προσβλητικός" έναντι των Μεξικανών.


Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο συνάντησε χθες τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο. Η αιφνίδια αυτή επίσκεψη επικρίθηκε έντονα στο Μεξικό, καθώς ο Τραμπ υπόσχεται να ανεγείρει, με έξοδα του Μεξικού, ένα τείχος στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες για να περιορίσει τη ροή των παράτυπων μεταναστών.


"Η πρόσκληση του Ενρίκε Πένια Νιέτο στον Ντόναλντ Τραμπ είναι μια προδοσία", γράφει ο Ιναρίτου, ο οποίος τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 2015 και το 2016 για τις ταινίες του "Birdman" και "Η επιστροφή". "Στηρίζει και νομιμοποιεί αυτόν που μας προσβάλλει, που μας φτύνει και μας απειλεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μπροστά σ' ολόκληρο τον κόσμο. Προδίδει αναξιοπρέπεια και ενισχύει μια πολιτική εκστρατεία μίσους εναντίον μας", προσθέτει στο άρθρο του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα El Pais.


Ο κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε πριν από 53 χρόνια στο Μεξικό, αναφέρει πως αισθάνεται "βαθιά λύπη", "αγανάκτηση" και "ντροπή" και κατηγορεί την κυβέρνησή του ότι δεν κήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ "ανεπιθύμητο πρόσωπο" στο έδαφος του Μεξικού.


Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπόσχεται να απελάσει εκατομμύρια Μεξικανούς που ζουν παράτυπα στις ΗΠΑ. Πέρυσι είχε αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του δηλώνοντας ότι το Μεξικό βάζει να περάσουν από τα σύνορα "βιαστές" και άλλοι εγκληματίες.


Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Πένια Νιέτο απάντησε στις επικρίσεις των Μεξικανών λέγοντας πως έπρεπε "να αντιμετωπίσει" τον Τραμπ. Ο Τραμπ από την πλευρά του δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά ενίσχυσε την επιθετικότητά του εναντίον των μεξικανών μεταναστών, τους οποίους χαρακτήρισε "εγκληματίες" στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM
Το Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Το μουσείο ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλυφθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις και τα μέτρα βιωσιμότητας – τονίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς οικονομική ενίσχυση, αλλά συμβατική υποχρέωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια