Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού κι εντοπίστηκαν χάρη σε μήνυμα στην άμμο

Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού κι εντοπίστηκαν χάρη σε μήνυμα στην άμμο Facebook Twitter
6

Σε ένα ακατοίκητο νησί της Μικρονησίας ναυάγησε ένα μεσήλικο ζευγάρι όπου και πέρασαν μια εβδομάδα πριν τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία χάρη στο τεράστιο "SOS" που έγραψαν στην άμμο.

Οι Linus και Sabina Jack είχαν ξεκινήσει από το νησί Γουένο στις 17 Αυγούστου με μια βάρκα των 5 μέτρων, χωρίς επαρκή εφόδια και εξοπλισμό επικοινωνίας. Ο συναγερμός για τον εντοπισμό τους σήμανε μία μέρα αργότερα όταν απέτυχαν να φτάσουν το νησί Ταματαμ καθώς έχασαν τον προορισμό τους, καταλήγοντας στο νησάκι Ίστ Φάγιου.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό τους διήρκεσε μια εβδομάδα, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 43.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με την αρωγή 14 πλοίων, δύο ελικοπτέρων και πολλών αστυνομικών. Τελικά ένα πλοίο που συμμετείχε στην έρευνα είδε φώτα να αναβοσβήνουν στο Ίστ Φάγιου και ένα ελικόπτερο εστάλη να τους αναζητήσει.

Το ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού έσπευσε στην περιοχή κι εκεί είδαν γραμμένο στην άμμο ένα τεράστιο μήνυμα "SOS" δίπλα στη βάρκα του ζευγαριού. "Εντοπίστηκαν και περιμένουν πλοίο να τους παραλάβει" ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μικρονησία.

Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού κι εντοπίστηκαν χάρη σε μήνυμα στην άμμο Facebook Twitter
Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού κι εντοπίστηκαν χάρη σε μήνυμα στην άμμο Facebook Twitter

Αυτή δεν είναι η πρώτη "κινηματογραφική" διάσωση ναυαγών στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού τον περασμένο Απρίλιο τρεις ναυαγοί πέρασαν τρεις μέρες στο ακατοίκητο νησί Fanadik Island στον Ειρηνικό Ωκεανό και τελικά αεροπλάνο του Ναυτικού τους εντόπισε χάρη σε ένα τεράστιο μήνυμα "ΗΕLP" στην άμμο.

Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού κι εντοπίστηκαν χάρη σε μήνυμα στην άμμο Facebook Twitter
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Πάπας Λέων: «Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο, να λύσουμε τις διαμάχες ως άνθρωποι, όχι ως ζώα»

«Ο δημιουργός μας, μας έχει προικίσει με νοημοσύνη και ελεύθερη βούληση, ώστε να επιλύουμε τις συγκρούσεις ως άνθρωποι και όχι ως θηρία», τόνισε ο ποντίφικας
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΕΝΟΧΟΣ

Διεθνή / Τζον Μπόλτον: Από την κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων στην ομολογία - Η κόντρα με τον Τραμπ

«Γνώριζε επίσης τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί, έθεσε την εθνική μας ασφάλεια σε σοβαρό κίνδυνο, παραβιάζοντας τον νόμο», δήλωσε η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΕΝΟΧΟΣ Ο ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζον Μπόλτον: Ένοχος ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ για κακή διαχείριση εγγράφων εθνικής ασφάλειας

Ο Μπόλτον δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία μη εξουσιοδοτημένης διατήρησης πληροφοριών που αφορούσε την εθνική άμυνα, από τις συνολικά 18 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί
THE LIFO TEAM