Φλαμπουράρης: Κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες

Φλαμπουράρης: Κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες», τονίζει σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και προσθέτει ότι το κυβερνόν κόμμα πρέπει «να ενισχυθεί πολλαπλώς» μέσα από το συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το «νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής».


Εξάλλου, ο κ. Φλαμπουράρης απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και για τη δεύτερη δόση και για τη διευθέτηση του χρέους. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν, αλλά με αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και ότι με ξεπούλημά της και χαρακτηρίζει «καθημερινό στοίχημα» την προσέλκυση νέων επενδυτών.


Ακόμη, σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της πολιτικής λιτότητας είναι σαφής και ότι όποιος στοιχίζεται έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια είναι σύμμαχος και σημειώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας καλεί τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «να μετατοπιστούν αριστερά, αίροντας τη στήριξή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η μετατόπισή τους, συναρτώμενη με τις κοινωνικές διεργασίες, να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», σημειώνει.


Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία σχετικά με την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, αναφέρει: «Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ελευθερία της γνώμης και την ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη καλείται και στην περίπτωσή μας (σ.σ. τραγωδία στην Αίγινα) να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Αντίστοιχα, υποχρέωση του πολιτικού συστήματος είναι να προστατεύσει την ποιότητα του δημόσιου λόγου».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM