O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του

O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του Facebook Twitter
6

Θέση στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του μπουρκίνι και την απαγόρευσή του στις παραλίες πήρε ο Τζάντιν Τρουντό, ο οποίος και υπερασπίστηκε τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση νομοθετών από το Κεμπέκ για απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας στη χώρα.

"Στον Καναδά πρέπει να είμαστε παραπάνω από ανεκτικοί. Μπορούμε να μιλάμε για αποδοχή, ειλικρίνεια, φιλία, κατανόηση; Έχει να κάνει με το που οδηγούμαστε και τι περνάμε καθημερινά στις ποικιλόμορφες και πλούσιες κοινωνίες μας" σημείωσε ο καναδός Πρωθυπουργός έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, κάποιοι νομοθέτες στο Κεμπέκ του Καναδά έχουν ήδη προτείνει την απαγόρευση του μπουρκίνι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας που το απαγόρευσε σε τουλάχιστον 15 πόλεις, ανάμεσά τους η Νίκαια που έγινε στόχος τζιχαντιστών στις 14 Ιουλίου, με το επιχείρημα πως έτσι θα αποφευχθεί η δημόσια αταξία. 

Στις απαιτήσεις τους ο Τρουντό απάντησε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "αποδοχή, φιλία και κατανόηση", σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αφήνοντας ευθείες βολές κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε Νίκαια, Κάννες και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

"Το να ανέχεσαι κάποιον σημαίνει να σέβεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σε ενοχλεί, τόσο πολύ" τόνισε ο καναδός Πρωθυπουργός με αρκετά μεγάλη δόση ειρωνείας απέναντι στις κυβερνήσεις που διακηρύσσουν την ανεκτικότητα, αλλά κατά τα άλλα υπονομεύουν τα ατομικά δικαιώματα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM