Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού"

Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού" Facebook Twitter
10

Σε καθολική απαγόρευση του μπουρκίνι, του μαγιό που καλύπτει το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, σε όλες τις παραλίες της Γαλλικής Ριβιέρας προχώρησε ο δήμαρχος των Καννών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

"Η πρόσβαση στις παραλίες και το κολύμπι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν φέρει ένδυση παραλίας που σέβεται τα χρηστά ήθη και τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας" διευκρίνισε ο δήμαρχος David Lisnard σχετικά με την απόφασή του. "Ένδυση παραλίας που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί" πρόσθεσε. 

Ο γενικός διευθυντής των δημοτικών υπηρεσιών Thierry Migoule προχώρησε αργότερα σε περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το νέο μέτρο. "Δεν απαγορεύεται κανένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά μόνο επιδεικτική ενδυμασία, η οποία κάνει αναφορά σε τρομοκρατικά κινήματα με τα οποία βρισκόμαστε σε πόλεμο" τόνισε. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM