Έρευνα στο Facebook: Τι δείχνουν τα προφίλ όσων έχουν σκύλο ή γάτα

Έρευνα στο Facebook: Τι δείχνουν τα προφίλ όσων έχουν σκύλο ή γάτα Facebook Twitter
1
Είναι πλέον επίσημο: Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι περισσότερο φιλικοί, ενώ αυτοί που έχουν γάτα είναι ως επί το πλείστον μόνοι τους. 
Η έρευνα έγινε σύμφωνα με την Τelegraph, σε 160 χιλιάδες προφίλ στο Facebook και διαπίστωσε ότι το 30 τοις εκατό των ατόμων που μοιράζονταν  φωτογραφίες της γάτας τους ήταν χωρίς σχέση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αυτών που ανέβαζαν φωτό του σκύλου τους ήταν 24 τοις εκατό. 
Επίσης οι άνθρωποι που έχουν σκύλο φαίνεται να είναι πιο εξωστρεφείς, καθώς στις σελίδες τους είχαν κατά μέσο όρο 26 περισσότερους φίλους από αυτούς με γάτες. 
Μια ακόμη διαπίστωση ήταν ότι οι λάτρεις των αιλουροειδών ανέβαζαν πιο «κουρασμένες» ενημερώσεις, αντίθετα με τους φίλους των σκύλων που ήταν περισσότερο «ενθουσιώδεις».
Υπάρχουν πάντως και κάποια πλεονεκτήματα για τους γατόφιλους, αφού η ποιότητα των φιλιών τους στο Facebook φαίνεται να είναι ανώτερη, ενώ τους καλούν και σε περισσότερα event. Οι ιδιοκτήτες γατών είναι επίσης πιθανόν να ζούνε σε μεγάλες πόλεις και να απολαμβάνουν περισσότερες δραστηριότητες στο σπίτι, όπως η παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης και την ανάγνωση βιβλίων.
Έντονες διαφορές υπάρχουν στις ταινίες που βλέπουν οι φίλοι του σκύλου και της γάτας. Οι δεύτεροι βλέπουν σε συντριπτικά ποσοστά sci-fi, όπως Δράκουλα, Doctor Who και Terminator 2.
Οι ιδιοκτήτες σκύλων προτιμούν πιο αμέριμνες ή ρομαντικές ταινίες όπως το The Notebook ή το ριάλιτι The Voice. 
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Booker 2026: Αυτά είναι τα έξι βιβλία της βραχείας λίστας

Πολιτισμός / Booker 2026: Αυτά είναι τα έξι βιβλία της βραχείας λίστας

Δύο προηγούμενοι νικητές, η βραβευμένη με Πούλιτζερ Ελίζαμπεθ Στράουτ, ο 81χρονος Μ. Τζον Χάρισον και η μοναδική πρωτοεμφανιζόμενη μυθιστοριογράφος της εξάδας, Ρεμπέκα Πέρι, βρίσκονται στη βραχεία λίστα του Booker 2026.
THE LIFO TEAM
Ποια γλώσσα υπάρχει για την AI; Το πρόβλημα των 3,4 δισ. ανθρώπων που έμειναν έξω από τα δεδομένα

Τech & Science / Ποια γλώσσα υπάρχει για την AI; Το πρόβλημα των 3,4 δισ. ανθρώπων που έμειναν έξω από τα δεδομένα

Η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύτηκε πάνω σε ένα internet που δεν αντιπροσωπεύει τη γλωσσική ποικιλία του κόσμου. Τώρα 60 οργανισμοί προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη βάση των δεδομένων της.
THE LIFO TEAM
Το Axios ετοιμάζει feed που δεν προορίζεται να το διαβάσεις εσύ — θα το διαβάζει ο AI agent σου

Τech & Science / Το Axios ετοιμάζει feed που δεν προορίζεται να το διαβάσεις εσύ αλλά ο AI agent σου

Το αμερικανικό μέσο σχεδιάζει feeds για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και από το 2027 για προσωπικούς agents που θα αποκτούν πρόσβαση στη δημοσιογραφία του για λογαριασμό του συνδρομητή.
THE LIFO TEAM