Η μητέρα της δολοφονημένης Qandeel Baloch λέει πως ο αδελφός της την σκότωσε επειδή τον χλεύαζαν οι φίλοι του

Η μητέρα της δολοφονημένης Qandeel Baloch λέει πως ο αδελφός της την σκότωσε επειδή τον χλεύαζαν οι φίλοι του Facebook Twitter
8

Η μητέρα της δολοφονημένης από τον ίδιο της τον αδελφό Qandeel Baloch, δήλωσε πως ο γιος της την στραγγάλισε επειδή δεχόταν συνεχόμενο χλευασμό από τους φίλους του για τη συμπεριφορά της.

Ο θάνατος της 26χρονης Πακιστανής, η οποία είχε διχάσει τη συντηρητική κοινωνία της μουσουλμανικής χώρας, έφερε στο προσκήνιο τα πολλαπλά "εγκλήματα τιμής" και έκανε πιο επίμονο το αίτημα για νομοθετική δράση που θα οδηγήσει στον περιορισμό τους.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από το σπίτι της στο χωριό τους, η Anwar Wai, μητέρα της Baloch, έκλαψε και περιέγραψε το σοκ της για τη δολοφονία της κόρης της, αλλά επέρριψε και ευθύνες στον φιλικό περίγυρο του δράστη.

"Σκότωσε την κόρη μου, αφού χλευάστηκε από τους φίλους του. Τον εξαγρίωναν και του έλεγαν πως τον ατιμάζει" είπε.

Η απελπιστικά φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα σπίτι με λάσπη για δάπεδο, δήλωσε ότι η Baloch ήταν η μοναδική τους οικονομική στήριξη και πως θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν χωρίς αυτήν. Παράλληλα πρόσθεσαν πως η κόρη τους στήριζε οικονομικά και πολλούς συγγενείς. 'Ήταν μια καταπληκτική κόρη" λέει η μητέρα της.

Η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση παγκοσμίως και στη χώρα, και ο υπουργός Δικαιοσύνης την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νομοσχέδια που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των «εγκλημάτων τιμής» που γίνονται αιτία για 1000 θύματα ετησίως.

Οι δράστες των λεγόμενων εγκλημάτων τιμής, με θύμα συνήθως μια γυναίκα, σκοτώνονται από έναν συγγενή ο οποίος όμως μέχρι τώρα συνήθως αφήνονταν ελεύθερος αν οι συγγενείς του θύματος των συγχωρούσαν δημοσίως. Ο πατέρας της Baloch δήλωσε πάντως πως δεν θα το κάνει και πως θέλει την τιμωρία του γιου του για το στυγερό έγκλημα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM