Νέο σοκ το βράδυ στη Γερμανία- Ανατινάχτηκε Σύρος έξω από φεστιβάλ μουσικής

Νέο σοκ το βράδυ στη Γερμανία- Ανατινάχτηκε Σύρος έξω από φεστιβάλ μουσικής Facebook Twitter
Oπλισμένοι αστυνομικοί σε δρόμο κοντά στο σπίτι όπου ζούσε ο Σύρος στο Ansbach
3

Νέο σοκ το βράδυ στη Γερμανία- Ανατινάχτηκε Σύρος έξω από φεστιβάλ μουσικής Facebook Twitter


Ένας 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε χθες όταν μια βόμβα που έφερε πάνω του εξερράγη έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, είπε αξιωματούχος της Βαυαρίας σε συνέντευξη τύπου. Toυλάχιστον δώδεκα  άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, τρεις από αυτούς σοβαρά.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή "να παρασύρει και άλλους στο θάνατο", είπε ο ιστότοπος Nordbayern.de. Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν στην έκρηξη.

Νέο σοκ το βράδυ στη Γερμανία- Ανατινάχτηκε Σύρος έξω από φεστιβάλ μουσικής Facebook Twitter

 


"Υποθέτουμε ότι ήταν εσκεμμένη έκρηξη", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη άλλα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν βρισκόταν καθ' οδόν στην περιοχή της έκρηξης.

 

Ο δήμαρχος της Άνσμπαχ είπε στα ΜΜΕ ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Nordbayern.de.

 

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν.
Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η έκρηξη μπορεί να οφείλονταν σε διαρροή αερίου.


Η αστυνομία είπε ότι η έκρηξη - που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ - έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπικής ώρας (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

 

 

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

 

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.

 

Η πόλη Άνσμπαχ περιλαμβάνει μια αμερικανική στρατιωτική βάση, έδρα μιας αμερικανικής ταξιαρχίας ελικοπτέρων. Εκπρόσωπος της βάσης είπε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη.

 


3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο NYC Pride, ζητούν να αποκλειστούν νοσοκομεία που σταμάτησαν τη φροντίδα σε τρανς ανηλίκους

Διεθνή / Στο NYC Pride, ζητούν να αποκλειστούν νοσοκομεία που σταμάτησαν τη φροντίδα σε τρανς ανηλίκους

Τρανς ακτιβιστές και τιμώμενα πρόσωπα του NYC Pride ζητούν από τη διοργάνωση να μην επιτρέψει τη συμμετοχή νοσοκομείων που διέκοψαν ή περιόρισαν την ιατρική φροντίδα για τρανς ανηλίκους.
THE LIFO TEAM
ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΜΠΑΛΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκισης το πρώην «δεξί χέρι» του Σάντσεθ για σκάνδαλο διαφθοράς στην πανδημία

Ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, ξέπλυμα χρήματος και άσκηση αθέμιτης επιρροής
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε αυτοκίνητο εν μέσω ακραίου καύσωνα

Τα ακριβή αίτια θανάτου δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν ως πιθανότερο σενάριο τη θερμοπληξία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Άντι Μπέρναμ: Ποιος είναι ο άνδρας που θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Κιρ Στάρμερ;

Χαρισματικός, με καταγωγή από τη βόρεια Αγγλία και αποπνέοντας μια χαλαρή αισιοδοξία, ο Μπέρναμ αποτελεί το αντίθετο του Στάρμερ. Οι σύμμαχοί του εκτιμούν ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση των Εργατικών με τους ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM