Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες

Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες Facebook Twitter
4

Ένας μουσουλμάνος άνδρας στη Σουηδία έκανε μήνυση στον πρώην εργοδότη του, καθώς απολύθηκε επειδή δέχτηκε να κάνει χειραψία με γυναίκες, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτό είναι  ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, εργαζόταν για το δήμο του Helsingborg στη νότια Σουηδία και αρνήθηκε να σφίξει το χέρι των γυναικών συναδέλφων του, αντικαθιστώντας την χειραψία με την τοποθέτηση του χεριού του πάνω στην καρδιά.

Κάποιες από τις συναδέλφους του διαμαρτυρήθηκαν στους υπεύθυνους που τον κατηγόρησαν ότι παραβιάζει την πολιτική ισότητα. «Είμαστε υπέρ της διαφορετικότητας. Οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ό, τι τους αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν διακρίσεις", δήλωσε η Σύμβουλος των Φιλελευθέρων Μαρία Γουίνμπεργκ που μίλησε για την υπεράσπιση αξιών, όπως η ισότητα.

"Μπορείτε να πιστεύετε ό, τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε όπως σας αρέσει στο χώρο εργασίας", τόνισε επίσης.

 «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος κάνει αδίκημα με τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται τις γυναίκες. Είμαι ένας εν ενεργεία, πιστός μουσουλμάνος και θέλω να ακολουθήσω τη θρησκεία μου. Και δεν είναι μόνο οι άνδρες που δεν κάνουν χειραψία με τις γυναίκες, υπάρχουν και γυναίκες που δεν θέλουν να σφίξουν το χέρι των ανδρών", είπε ο άνδρας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΡΒΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διεθνή / Σερβία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης μετά τη νίκη της Φοιτητικής Λίστας

Η Μάνια Γκρίτσιτς, διευθύντρια του σερβικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RTS υπέβαλε την παραίτησή της - Πώς παρουσίαζαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τη «Φοιτητική Λίστα»
THE LIFO TEAM
STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αρνείται να ερευνήσει τους περιορισμούς στο Starlink που έπληξαν την άμυνα της Ουκρανίας

Οι περιορισμοί στην ταχύτητα σύνδεσης, που επιβλήθηκαν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, δυσχέραναν σημαντικά τις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, ιδίως την αναχαίτιση ρωσικών drones.
THE LIFO TEAM
Εκλογές στο Ισραήλ: Ο πόλεμος επιρροής του Γιαΐρ Νετανιάχου, του ακροδεξιού γιου του πρωθυπουργού

Διεθνή / Εκλογές στο Ισραήλ: Ο πόλεμος επιρροής του Γιαΐρ Νετανιάχου, του ακροδεξιού γιου του πρωθυπουργού

Χωρίς επίσημο αξίωμα, αλλά με ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιαΐρ ανήκει στον στενό οικογενειακό πυρήνα γύρω από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο ωθεί ακόμη πιο δεξιά
THE LIFO TEAM