Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες πως το πραξικόπημα είναι σκηνοθετημένο από τον πρόεδρο

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες πως το πραξικόπημα είναι σκηνοθετημένο από τον πρόεδρο Facebook Twitter
2

«Είναι εντελώς παράλογο» να υποστηρίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκηνοθέτησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για να ενισχύσει την εξουσία του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μιλώντας στον Τύπο, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη σεναριολογία.


«Εάν αυτό δεν ήταν πραξικόπημα, τότε τι είναι ένα πραξικόπημα;» διερωτήθηκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, για τον οποίο ο ισχυρισμός περί σκηνοθετημένου πραξικοπήματος «είναι σαν να λέγεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, ή οι επιθέσεις στο Παρίσι  και στη Νίκαια από τη γαλλική κυβέρνηση».


«Ορισμένοι στρατηγοί και διοικητές που συνελήφθησαν γνώριζαν ότι θα παραμερίζονταν στις προσεχείς κρίσεις. Γνώριζαν ότι βρίσκονταν στον κατάλογο», των αξιωματικών που είτε δεν θα προβιβάζονταν είτε θα απομακρύνονταν, είπε ο Καλίν και έκρινε ότι «κατά έναν τρόπο έβλεπαν το πραξικόπημα ως την τελευταία πιθανότητα που είχαν να το εμποδίσουν αυτό».


Ερωτηθείς για το αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα που η ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Καλίν είπε ότι «θα θέλαμε να δούμε τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν δράση για τον φάκελο αυτό, θα θέλαμε να δούμε συνεργασία από μέρους των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM