Εντολή Τσίπρα σε Τσακαλώτο: Στο Eurogroup στηρίζουμε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία

Εντολή Τσίπρα σε Τσακαλώτο: Στο Eurogroup στηρίζουμε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

"Σκληρή γραμμή" για "σθεναρή υποστήριξη» στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με τη συζήτηση που αφορά στα δημοσιονομικά ζητήματα και το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών, αντιστοίχως.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου αναμενόταν να κυριαρχήσουν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσήλθε με την οδηγία από τον Αλέξη Τσίπρα για σκληρή γραμμή σθεναρής υποστήριξης των δύο χωρών. Ίδια είναι και η "γραμμή" προς την Ιταλία, αναφορικά με το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών.

Στην κατεύθυνση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υποστήριξε την Πορτογαλία και την Ισπανία στη συνεδρίαση του Eurogroυp, κινήθηκαν και οι υπουργοί της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μ. Μαξίμου, αρχικώς μόνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς. Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ακολούθησαν και ο Ιταλός και ο Γάλλος ομόλογός του, ζητώντας ελαστικότερη αντιμετώπιση, με το βασικό επιχείρημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι μετά το Brexit η σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά αυτή τη στιγμή στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM