Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γνωστούς ποδοσφαιριστές της Συρίας μπροστά σε ένα πλήθος παιδιών

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γνωστούς ποδοσφαιριστές της Συρίας μπροστά σε ένα πλήθος παιδιών Facebook Twitter
10

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν τέσσερις ποδοσφαιριστές στη Συρία επειδή οι ηγέτες της οργάνωσης είπαν πως το να υποστηρίζεις το συγκεκριμένο άθλημα είναι "αντι-ισλαμικό".

Τα θύματα, που έπαιζαν στην γνωστή ομάδα Al-Shabab, αποκεφαλίστηκαν μπροστά από ένα πλήθος παιδιών στη Ράκκα με την κατηγορία πως ήταν κατάσκοποι για λογαριασμό του κουρδικού YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

Οι φρικτές εικόνες της εκτέλεσης -στις οποίες φαίνονται και παιδιά που επιθεωρούν τα πτώματα- δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμό στο Twitter μιας ομάδας αντιφρονούντων. Σε μια σειρά από tweets, η φιλοαντιπολιτευόμενη πηγή Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) κατονόμασε τα θύματα ως Osama Abu Kuwait, Ihsan Al Shuwaikh, Nehad Al Hussen και Ahmed Ahawakh. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται μάλιστα να φορούν τις στολές της ομάδας. Επίσης εκτέλεσαν έναν ακόμη άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γνωστούς ποδοσφαιριστές της Συρίας μπροστά σε ένα πλήθος παιδιών Facebook Twitter
Ο Ihsan Al Shuwaikh (δεξιά) και ο Nehad Al Hussen (αριστερά) είναι δύο από τους ποδοσφαιριστές που αποκεφαλίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε τα ομαδικά αθλήματα, μέσα σε αυτά και το ποδόσφαιρο, όταν κατέλαβε την Ράκκα πριν δύο χρόνια. Πέρυσι μαχητές της οργάνωσης εκτέλεσαν 13 εφήβους επειδή παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ιράκ και της Ιορδανίας στη διάρκεια του Asian Cup. Οι νεαροί οπαδοί πιάστηκαν να βλέπουν το ματς στην τηλεόραση στη Μοσούλη, την οποία ελέγχει το ISIS. Οι τζιχαντιστές τους συγκέντρωσαν όλους μαζί και τους εκτέλεσαν με πολυβόλα, σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει τότε το RBSS.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Διεθνή / Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Ο Μάικα Κρόνιν ανέλαβε τον Καθεδρικό των Αγίων Πάντων στο Μιλγουόκι και έγινε ο πρώτος ανοιχτά τρανς επικεφαλής καθεδρικού ναού στην Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ. Ο ίδιος λέει ότι βρήκε στην Εκκλησία έναν χώρο όπου μπορεί να υπάρχει όπως είναι και να υπηρετεί ως ιερέας.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: Οι δυνάμεις του Ιράν συντόνισαν δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις διαδηλωτών

Η Διεθνής Αμνηστία εντόπισε 87 Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον Αλί Χαμενεΐ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, θα πρέπει να διερευνηθούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑΣ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τον δρόμο για ειδική σχέση με τον Καναδά

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει μια «Συμμαχία για το Μέλλον» με τον Καναδά, απέναντι στους δασμούς και την επιθετική πολιτική Τραμπ που ωθεί την Οτάβα σε στρατηγική απομάκρυνση από την Ουάσινγκτον
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ