Συγγνώμη ζητά τώρα ο Ερντογάν από τον Πούτιν για την κατάρριψη του μαχητικού

Συγγνώμη ζητά τώρα ο Ερντογάν από τον Πούτιν για την κατάρριψη του μαχητικού Facebook Twitter
Christian Hartmann / Reuters
1

Συγγνώμη ζητά τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απολογούμενος για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα τουρκοσυριακά σύνορα το Νοέμβριο του 2015.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας, εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία αλλά και την θέληση του για αποκατάσταση των σχέσεων με τη Μόσχα.

«Εμείς ποτέ δεν είχαμε την επιθυμία ή κάποια πρόθεση να καταρρίψουμε το ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρεται στην επιστολή που το Κρεμίνο ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του.  Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους φέρεται να αναφέρει σε αυτή ότι συναισθάνεται «από τα βάθη της καρδιάς του» τον πόνο της οικογένειας του Ρώσου πιλότου που έχασε τη ζωή του κατά το περιστατικό.

«Η τουρκική πλευρά ανέλαβε όλους τους κινδύνους και έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει τη σορό του ρώσου πιλότου από τη συριακή αντιπολίτευση, φέρνοντάς την στην Τουρκία. Η οργάνωση των διαδικασιών της κηδείας  διεξήχθη σύμφωνα με όλες τις θρησκευτικές και στρατιωτικές διαδικασίες», αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

Σημειώνεται επίσης ότι η Άγκυρα "που αντιμετώπισε την οικογένεια του Ρώσου πιλότου σα να ήταν τουρκική οικογένεια" είναι έτοιμη "για κάθε πρωτοβουλία  για την ανακούφιση από τον πόνο και τη σοβαρότητα της βλάβης ".

 

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του Ερντογάν ήταν προαπαιτούμενο από την πλευρά του Πούτιν προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των διμερών σχέσεων που «πάγωσαν» μετά το περιστατικό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM