ΝΔ: Ο Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες

ΝΔ: Ο Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες Facebook Twitter
1

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Σε διαφορετική περίπτωση την καλεί να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε.


«Η κυβέρνηση Τσίπρα, που δήθεν θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησε πριν από λίγες μέρες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συγκεκριμένα εξηγεί ότι η κυβέρνηση αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μείωσε το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ), κατήργησε τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, φορολογεί τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και συμπεριέλαβε στο συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια.


Όλα αυτά οδηγούν, σημειώνει η Συγγρού, σε μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ της τάξης των 800.000.000 ευρώ.


«Με πολύ απλά λόγια: Η κυβέρνηση αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες. Η εξοντωτική αύξηση συνιστά απάτη σε βάρος των πολιτών. Καλούμε την κυβέρνηση, όπως έχει την υποχρέωση, να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Διαφορετικά να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε», επισημαίνει η ΝΔ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM