ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ερντογάν κατά Μέρκελ: Το ψήφισμα της Γερμανίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει καμία αξία

Ερντογάν κατά Μέρκελ: Το ψήφισμα της Γερμανίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει καμία αξία Facebook Twitter
2

Η αναγνώριση από την πλευρά της γερμανικής Βουλής της αρμενικής γενοκτονίας "δεν έχει καμία αξία" και δεν θα αλλάξει την θέση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας μάλιστα το σχετικό ψήφισμα, αναρωτήθηκε επίσης "πως οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα μπορούν πλέον να κοιτάζουν στα μάτια τους ηγέτες της Τουρκίας μετά την ψηφοφορία στην Bundestag", η οποία σημειωτέον είχε σαν αποτέλεσμα η Άγκυρα να ανακαλέσει τον πρέσβη της και να προειδοποιήσει για περαιτέρω συνέπειες μετά από όλο αυτό. Ωστόσο, δήλωσε πως είναι "πολύ νωρίς" να μιλήσει να οικονομικές κυρώσεις απέναντι στη Γερμανία.

Επίσης σημείωσε πως η διένεξη με το Βερολίνο δεν θα πρέπει να επηρεάσει την ευρύτερη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας πως δεν θα έκανε καλό στη χώρα του "να ενεργήσει με μίσος".

"Η απόφαση που έλαβε η γερμανική Βουλή δεν έχει καμία αξία" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, μιλώντας σε τουρκικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η Hurriyet, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική. "Η θέση μας για το 1915 είναι πολύ γνωστή... και μια τέτοιου είδος απόφαση δεν θα αλλάξει αυτό που πιστεύουμε για την ιστορία μας. Παρέβλεψαν το γεγονός πως κινδυνεύουν να χάσουν μια φίλη σαν την Τουρκία" ανέφερε.

Τέλος, εξέφρασε βαθιά απογοήτευση για την στάση της Άνγκελα Μέρκελ, που απείχε από την ψηφοφορία, λέγοντας πως θα προτιμούσε να είχε λάβει μέρος και "να είχε δώσει την ψήφο της".

"Τώρα απορώ, μετά από τέτοια απόφαση, πως οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα κοιτάξουν εμένα προσωπιά και τον Πρωθυπουργό μας (Binali Yildirim) στα μάτια" κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τουρκοκρατία , Μικρασιατική καταστροφή , διωγμός των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης , εισβολή στην Κύπρο και παράνομη ανακήρυξη της κατεχόμενης περιοχής ως ξεχωριστό κράτος το οποίο είναι αναγνωρισμένο μόνο απ'την Τουρκία , η κρίση στα Ίμια , συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ... Ε...ειρηνικό λαό την Τουρκία δεν τη λες! Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουν κατάματα το αιματοβαμμένο ιστορικό παρελθόν τους και να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα δήθεν θιγμένοι !