Eλέφαντας επιτέθηκε στο τζιπ του Σβαρτσενέγκερ, ενώ ήταν σε σαφάρι

Eλέφαντας επιτέθηκε στο τζιπ του Σβαρτσενέγκερ, ενώ ήταν σε σαφάρι Facebook Twitter
1

O διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έζησε τον τρόμο κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στη Νότια Αφρική, όταν του επιτέθηκε ένας ελέφαντας.

«Ορισμένοι από εμάς τα κάναμε πάνω μας» επιβεβαίωσε ο ίδιος με μηνύματά του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης περιγράφοντας την περιπέτειά του.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε χθες στους λογαριασμούς του πρώην κυβερνήτη στο Twitter και το Instagram φαίνεται ένας ελέφαντας καθώς χτυπάει με τους χαυλιόδοντές του το καπό ενός ανοικτού τζιπ 4X4, στο οποίο επέβαινε ο ηθοποιός ο οποίος συμμετείχε σε ένα σαφάρι.

«Θα μας επιτεθεί» ακούγεται μια φωνή από το εσωτερικό του οχήματος. Το τεράστιο ζώο στο τέλος οπισθοχωρεί και κατόπιν δείχνει να παρακάμπτει το τζιπ.

«Ήταν απλά περίεργος» εξηγεί ο ξεναγός εμφανώς ανακουφισμένος. «Θα λέγαμε ότι όλα είναι καλά τώρα, θα μας αποφύγει».
Ωστόσο το αίσθημα ανακούφισης θα διαρκέσει λίγο και θα το διαδεχθεί ο φόβος. Ο ελέφαντας προσεγγίζει με επικίνδυνες διαθέσεις το όχημα από πίσω, προτού επιτεθεί εκ νέου.

«Καλύτερα κι από ταινία» έγραψε στο Instagram ο διάσημος «Εξολοθρευτής», ο οποίος επισκέπτεται τη Νότια Αφρική για να παραστεί σε ένα ετήσιο συνέδριο για τη φυσική κατάσταση.

«Κάποιο από εμάς τα έκαναν στο παντελόνι τους» πρόσθεσε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για την προστασία των ελεφάντων.

«Είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος από αυτά τα υπέροχα ζώα. Ας σταματήσουν οι άνθρωποι να τους σκοτώνουν για τους χαυλιόδοντές τους» πρόσθεσε ο ίδιος.


Περισσότεροι από 30.000 ελέφαντες σκοτώνονται από λαθροθήρες κάθε χρόνο στην Αφρική.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM