Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ελληνικό: Εκκενώστε το αμέσως, τραγικές οι συνθήκες

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ελληνικό: Εκκενώστε το αμέσως, τραγικές οι συνθήκες Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ/ΜΠΕ
8

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού θα παρουσιάσει, αύριο, στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα, αιφνιδιαστικά, επισκέφθηκε το Ελληνικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με πρόσφυγες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έφτασαν στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση εκκένωση του Ελληνικού κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες.

 «Οι συνθήκες, δυστυχώς, εδώ πέρα ειναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής, εδώ και πολλούς μήνες έχουν, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε ένα αποδεκτό χώρο φιλοξενίας» τόνισε καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης.

 «Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα που περνά, θα γίνονται χειρότερα. Ζητώ και σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο ισόγειο του κτιρίου όπου σε ένα δωμάτιο απασχολούνται τα μικρά παιδιά και συνομίλησε με αρκετές οικογένειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αμέσως μετά ενημερώθηκε και από τους δημάρχους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Διονύση Χατζηδάκη, που έφτασαν στο σημείο μόλις έμαθαν για την επίσκεψη, ενώ συνομίλησε και με τους άντρες της αστυνομικής δύναμης.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωσταντάτος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ κάνοντας και αυτός λόγο για άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες, που, όπως είπε, αποτελούν προσβολή για τους ίδιους τους μετανάστες και τις τοπικές μας κοινωνίες. «Ο δήμος, η τοπική κοινωνία και όλοι εδώ έχουν κάνει το καθήκον τους, ήρθε η ώρα και οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν το καθήκον τους και να μεταφερθούν σε αξιοπρεπές χώρους διαβίωσης που να έχουν όλες τις συνθήκες που ταιριάζουν στον πολιτικο μας πολιτισμό και τη φιλοξενία μας» δήλωσε ο κ. Κωσταντάτος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΕΛ.Α.Σ.

Πολιτική / Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ένταξη του Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛ.Α.Σ. - «Χρειαζόμαστε σουτέρ, αδελφέ»

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως «αξιόπιστος εταίρος» των ΗΠΑ – Οι ανακοινώσεις για ρεύμα και αποζημιώσεις

Η επίσκεψη Ρούμπιο, οι επιδοτήσεις για τη βιομηχανία και τους αλιείς και τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στην Κρήτη, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
THE LIFO TEAM
ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM