Η Ελλάδα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Η Ελλάδα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Facebook Twitter
0

Αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου που επιβεβαίωσε νωρίτερα πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus της Egyptair εκφράζουν έλληνες αξιωματούχοι, που εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην σχετική είδηση που μετέδωσαν νωρίτερα Associated Press και Reuters.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Ehab Badawy, πρέσβης της Αιγύπτου στη Γαλλία, δήλωσε στο κρατικό κανάλι BFM: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η πρεσβεία μας στην Αθήνα μάς είπε πως επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές, που είπαν πως βρήκαν λευκά και μπλε συντρίμμια που παραπέμπουν στα χρώματα της EgyptAir".

Ωστόσο ελληνικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως το υλικό που έχουν βρει μέχρι στιγμής δεν ήταν μπλε και άσπρο.

«Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.


Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».


Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.


«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους» είπε ο Αθανάσιος Μπίνης.

Στο μεταξύ το Associated Press, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο, λέει πως τα συντρίμμια που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δεν ανήκουν στην πτήση MS804. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα πως ανώτατος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας είπε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αεροσκάφος. Ο Αθανάσιος Μπίνης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «μια εκτίμηση στα συντρίμμια έδειξε πως δεν ανήκουν σε αεροσκάφος», υποστηρίζοντας πως αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αιγυπτιακές αρχές, μεταδίδει το AP.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως "υλικό που επέπλεε", συμπεριλαμβανομένων σωσιβίων και πλαστικών αντικειμένων, βρέθηκαn στη θάλασσα κοντά στο νησί της Καρπάθου, κοντά στο σημείο που πιστεύεται πως συνετρίβη το αεροσκάφος, αναφέρει από την μεριά του ο Guardian.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε λίγο νωρίτερα γνωστό, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο χάθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.


Σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, ο Σίσι δίνει ταυτόχρονα εντολή σε μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας να αρχίσει αμέσως να ερευνά τα αίτια της εξαφάνισης του Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM