Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κήρυξε "ιερό πόλεμο" κατά των τρομοκρατών

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κήρυξε "ιερό πόλεμο" κατά των τρομοκρατών Facebook Twitter
1

Ο πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος αποκάλεσε την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας "ιερό πόλεμο" και κάλεσε για διεθνή ενότητα για να καταπολεμηθεί το "παγκόσμιο κακό".

"Σήμερα, όταν οι πολεμιστές μας παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές μάχες στην Μέση Ανατολή, είναι κατανοητό πως αυτό δεν είναι επιθετικότητα, κατάληψη ή μια προσπάθεια να υποβάλλουμε κάποια ιδεολογία σε άλλους ανθρώπους, δεν έχει να κάνει με την υποστήριξη σε συγκεκριμένες κυβερνήσεις" είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, σε μια μαζική συγκέντρωση στη Μόσχα προς τιμήν αυτών που σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. "Αυτή είναι μια μάχη απέναντι στον φοβερό εχθρό που αυτή τη στιγμή όχι μόνο εξαπλώνει το κακό σε όλη τη Μέση Ανατολή αλλά συνιστά απειλή και για ολόκληρη την ανθρωπότητα" τόνισε. "Αυτό σήμερα το αποκαλούμε κακή τρομοκρατία" σημείωσε.

"Γι' αυτό ο πόλεμος της τρομοκρατίας είναι σήμερα ένας ιερός πόλεμος. Προσεύχομαι στο Θεό οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο να το καταλάβουν και να σταματήσουν να διαχωρίζουν τους τρομοκράτες σε καλούς και κακούς και να συνδέουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με προσωπικά συμφέροντα, που συχνά δεν αποκαλύπτονται αλλά έχουν ισχυρή παρουσία στην πολιτική ατζέντα" πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε τους Ορθόδοξους πιστούς να προσευχηθούν για τον ρωσικό στρατό να παραμείνει να παραμείνει πιστός στην πνευματική πορεία που επιτρέπει μόνο τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων ενάντια στο κακό, για δικαιοσύνη και να σώσει ανθρώπινες ζωές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια