Κατρούγκαλος: Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης

Κατρούγκαλος: Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις επίμονες επιθέσεις που δέχτηκε από το σύνολο των κοινωνικών φορέων που τοποθετήθηκαν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «εχθρεύεται» τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως είναι «ταξικός αποστάτης», αφού όπως ισχυρίστηκε δεν υπερασπίζεται τον κλάδο από τον οποίο κι ο ίδιος προέρχεται.

«Κύριε Αλεξαδρή έχουμε ταξικές διαφορές. Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης. Δεν υπερασπίζομαι τον κλάδο μου κι αυτούς που βγάζουν πάνω από 50.000. Οι αγρότες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ταξικά διαστρωματωμένοι. Τα συμφέροντα των δικηγόρων δεν είναι ενιαία. Είναι άλλο αυτός με το μπλοκάκι που είναι σκλάβος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων κι άλλο το συμφέρον του μεγαλοδικηγόρου που στην ουσία είναι μεγαλοεπιχειρηματίας», σημείωσε ο υπουργός.

Σε ένα είδος δε διχασμού του κλάδου, και πηγαίνοντας κόντρα στο σύνολο των κοινωνικών φορέων που έκαναν λόγο για νόμο «εξοντωτικό» και «λαιμητόμο», υποστήριξε ότι με τις ρυθμίσεις του το 90% των δικηγόρων ωφελείται. «Όποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει 20.000 ευρώ και κάτω εισόδημα με συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων ωφελείται. Μόνο το 10% φαίνεται να έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ άρα το ποσοστό που έχει εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ είναι πάνω από 95%. Συνεπώς αυτοί κερδίζουν».

Εξαπολύοντας μάλιστα προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΔΣΑ, υπογράμμισε με έμφαση: «Εμείς είμαστε με τους πολλούς κι όχι με τους λίγους. Οι άνεργοι, αυτοί με μπλοκάκι, εκείνοι με εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω κερδίζουν. Και είστε ελεύθερος να επιλέξετε με ποιους θα είστε κύριε πρόεδρε αν και εκλεγήκατε με τις ψήφους όλων».

Ο Βασίλης Αλεξανδρής πάντως έσπευσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση διαψεύδοντας πλήρως τον Υπουργό και κατηγορώντας τον ότι λέει ανακρίβειες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια