Καμμένος κατά πάντων: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που ήλεγξαν τη μεταπολίτευση»

Καμμένος κατά πάντων: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που ήλεγξαν τη μεταπολίτευση» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

«Η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος εξαρτάται από την Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, και τόνισε ότι, «αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει, οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην Επιτροπή».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που ήλεγξαν τη μεταπολίτευση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε πίσω, ούτε στις υποθέσεις των μέσων ενημέρωσης που απειλούν την εκάστοτε εξουσία».

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έλαβαν συνολικά το ποσόν των 1,2 δισ. ευρώ από δάνεια και κρατικές χορηγήσεις και υποστήριξε ότι για τα ποσά αυτά δεν υπάρχουν παραστατικά και ότι ουδέποτε οι βουλευτές των κομμάτων ενημερώθηκαν για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην έμμεση χρηματοδότηση του 2% από την εταιρία Siemens για την οποία είπε ότι δεν έχει βρεθεί πού πήγε, και στις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Καμένος, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφο για το οποίο είπε, ότι προέρχεται από τη δικογραφία Siemensαλλά δεν έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Καμένο, για ιδιόχειρη επιστολή του καταζητούμενου για το σκάνδαλο της Siemens, Χρήστου Καραβέλλα που εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο και από την οποία προκύπτουν δυο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό «Άνοιξη».

«Ο λαός θέλει απάντηση, που πήγαν 1,2 δις ευρώ «άσπρα» και που πήγαν και τα μαύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.

Για τον Σταύρο Παπασταύρου, είπε ότι δεν είναι πολιτικό στέλεχος αλλά βρίσκεται σε όλες τις λίστες, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι, «προχθές που ο κ. Βενιζέλος με αποκάλεσε «αλητάμπουρα», έψαξα να βρω μετοχολόγιο της MARFIN και βρήκα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου κύριους μετόχους και το όνομα Παπασταύρου».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατέληξε λέγοντας ότι όσοι βρεθούν ένοχοι θα πάνε στο ειδικό δικαστήριο, και τόνισε με έμφαση ότι εκλογές θα γίνουν το 2019.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια