Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προτείνει η κυβέρνηση

Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προτείνει η κυβέρνηση Facebook Twitter
14

Την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 23 στο 24% έχει προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι θεσμοί φέρονται να έχουν αποδεχτεί το μέτρο από το οποίο η  κυβέρνηση προσδοκά επιπλέον έσοδα ύψους 400- 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να κλείσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, ύψους 1% του ΑΕΠ για την διετία 2017-2018, να καλυφθεί το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ και να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

 

Επίσης, συζητείται και η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.

Η εφαρμογή της πρότασης φέρνει αυξήσεις σε πολλά προϊόντα όπως τα τυποποιημένα είδη διατροφής -μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, σοκολάτες, αλλαντικά, μαρμελάδες, παγωτά- τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

Ακόμα αυξήσεις θα υπάρχουν στον κλάδο εστίασης, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και κόμιστρα ταξί.

Πληροφορίες από Καθημερινή/ ΣΚΑΙ

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM