Γερμανία: Ποδοσφαιριστές «βάφουν» τα πρόσωπα τους για να στηρίξουν δύο Αφρικανούς συμπαίκτες τους

Γερμανία: Ποδοσφαιριστές «βάφουν» τα πρόσωπα τους για να στηρίξουν δύο Αφρικανούς συμπαίκτες τους Facebook Twitter
3

Οι ποδοσφαιριστές ενός ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου από τις μικρότερες κατηγορίες των γερμανικών πρωταθλημάτων αποφάσισε να αντιδράσει στην ρατσιστική επίθεση που φέρεται να δέχτηκαν δύο μέλη της ομάδας με καταγωγή από το Σουδάν.

Η Deinster SV πόσταρε στην επίσημη σελίδα της στο facebook μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της ομάδας που δείχνει τους ποδοσφαιριστές της να έχουν τα πρόσωπά τους βαμμένα μαύρα μαζί με μία λεπτομερή περιγραφή για όσα συνέβησαν στους δύο Σουδανούς πρόσφυγες.

«Η βία εναντίον των προσφύγων είναι οικτρή», αναφέρει η ανάρτηση. «Emad και Amar, είστε δύο από εμάς όπως και οι υπόλοιποι και είμαστε χαρούμενοι που είστε εδώ».

Ο προπονητής τους, Soenke Kreibich, υποστηρίζει ότι οι δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές δέχτηκαν φραστική και σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια μίας πασχαλινής γιορτής, με τον Emad να δέχεται αργότερα και άλλη επίθεση κατά την οποία τον έσπρωξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν. Ο Kreibich προσθέτει μάλιστα ότι ο σύλλογος ήθελε να προβεί σε μία πράξη αλληλεγγύης και στήριξης στους δύο ποδοσφαιριστές.

«Θέλαμε να κάνουμε μία δήλωση, τόσο μεταξύ μας όσο και προς τον κόσμο» τόνισε στις δηλώσεις του. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Emad και ο Amar είναι αναπόσπαστα μέλη της ομάδας, και όχι μέλη μιας μειονότητας στους μπορεί κανείς να ασκεί βία για να εκτονώσει κανείς τις προσωπικές του διαφορές ή διαφωνίες».

Δημοσιεύτηκε από Deinster SV στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM