Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ Facebook Twitter
4

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε στην Ουάσινγκτον τις ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την εκστρατεία του κατά των κούρδων αυτονομιστών, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η παρέμβασή του χθες βράδυ στο κέντρο Brookings σηματοδοτήθηκε από ταραχές μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

"Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό", δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην επίθεση. "Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες, ελπίζω, να μπορούν να δουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν που πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που οργάνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δηλώνοντας ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Πυρηνική Ασφάλεια, εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού η πολυπόθητη για αυτόν επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Ομπάμα δεν έγινε ενώ η υποδοχή του έγινε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και η συνάντηση τους σε ξενοδοχείο και όχι στον Λευκό Οίκο, κάτι που θα εξέπεμπε έναν διαφορετικό συμβολισμό.

Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν δε να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν γίνει η συνάντηση του Ομπάμα με τον Ερντογάν, αυτή θα συμβεί για λίγα λεπτά στο περιθώριο της Διάσκεψης. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πάντως το χρόνο να συναντηθεί πριν τη Διάσκεψη αυτή με αρκετούς ηγέτες, όπως της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Αυτό που διαρρέεται από την Ουάσιγκτον είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα ήθελε ούτε σέλφι με έναν άνθρωπου που παραβιάζει διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και φυλακίζει δημοσιογράφους, καθώς κάτι τέτοιο θα στοίχιζε στην εικόνα του.

Χθες Κούρδοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Τούρκος Πρόεδρος και αντιμετώπισαν την οργή των ανδρών της ασφάλειάς του. με έναν από αυτούς να λέει απευθυνόμενος σε διαδηλωτή: Αν ήμασταν τώρα στην Τουρκία θα σε είχα γ…σει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM