ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Κανένας πρόσφυγας δεν πέρασε εδώ και 24 ώρες στα ελληνικά νησιά

Κανένας πρόσφυγας δεν πέρασε εδώ και 24 ώρες στα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
1

Μηδενικές ήταν οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο (μέχρι σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί) στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν πέρασε καμία λέμβος για μια μέρα ενώ από το πρωί σήμερα και μέχρι τις 4 το απόγευμα παρά την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη Λέσβο δεν πέρασαν παρά μόλις 150, κυρίως Πακιστανοί, μετανάστες.


Εν τω μεταξύ, η χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το «χοτ σποτ» της Μόριας από ομάδες αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και εργαζομένους σε ΜΚΟ ενάντια στο νέο καθεστώς λειτουργίας του «χοτ σποτ» μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας έληξε με μικρής κλίμακας επεισόδια ενώ έγινε η προσαγωγή ενός ατόμου.


Η προσαγωγή όμως στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της αντίστασης, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς. Πρόκειται για 33χρονο Έλληνα ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, βάφοντάς το με σπρέι. Στη συνέχεια και όταν εντοπίστηκε από αστυνομικό και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, επιτέθηκε σε βάρος του τελευταίου, ρίχνοντας του μπογιά με το ίδιο σπρέι στο πρόσωπο και στα μάτια και χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός ακόμη ατόμου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος συνέδραμε στην προσπάθεια του 33χρονου να αποφύγει τη σύλληψη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Στη διάρκεια της παρέλασης για την 25 Μαρτίου στην πόλη της Μυτιλήνης,  ομάδα Ιρακινών προσφύγων που παραμένουν στη Μυτιλήνη περιμένοντας να αναχωρήσουν για τον Πειραιά και οι οποίοι παρακολουθούσαν την παρέλαση, κρατούσαν ταμπλό που έγραφε «Ευχαριστούμε Ελλάδα – Λέσβος».

 

πηγή:AΠΕ/ ΜΠΕ

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Το νέο μεγάλο άγχος των Ελλήνων και οι «ένοχοι» που δείχνουν οι πολίτες

Ελλάδα / Στεγαστικό: Το νέο μεγάλο άγχος των Ελλήνων και οι «ένοχοι» που δείχνουν οι πολίτες

Η νέα έρευνα ΤΑΣΕΙΣ της MRB Hellas καταγράφει πώς οι Έλληνες αντιλαμβάνονται σήμερα το στεγαστικό πρόβλημα, ποιοι θεωρούν ότι ευθύνονται περισσότερο και γιατί οι περισσότεροι κρίνουν ότι οι λύσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν αρκούν.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
ΓΥΑΡΟΣ ΦΩΚΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ BBC

Ελλάδα / Αφιέρωμα του BBC στη Γυάρο: Από τόπος βασανιστηρίων, σε καταφύγιο για σπάνιες φώκιες

Για μισό αιώνα, η Γυάρος ήταν ένας αποκλεισμένος κόσμος, λειτουργώντας ως στρατιωτική φυλακή και πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι που εμφανίστηκε μια συγκλονιστική φωτογραφία, περιγράφει το BBC
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια