Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν Facebook Twitter
6

Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως εξαπολύσει απειλές κατά της Δύσης, με εκτόξευση πυραύλων, πυρηνικών κεφαλών και βομβών υδρογόνου.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Μανχάταν, με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί πως θα μπορούσε να το κάνει στάχτη ρίχνοντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης μία βόμβα υδρογόνου, με  τη βοήθεια ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Η άμεση δήλωση - άπειλη έγινε μέσω του κρατικού πρακτορείου DPRK Today, το οποίο ισχυρίστηκε ότι η βόμβα υδρογόνου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που είχαν δημιουργήσει οι Σοβιετικοί.

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν την άποψη πως ο ισχυρός άντρας της ασιατικής υπερδύναμης μάλλον υπερτιμάει τις τεχνολογικές δυνατότητες του καθεστώτος και αμφισβητεί την ικανότητα του να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η ολοένα αυξανόμενη, επιθετική ρητορική από τη μεριά της Πιονγιάνγκ μοιάζει να αντανακλά το θυμό του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στη διεθνή κοινότητα εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές.

«Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση» τόνισε σήμερα το DPRK με την Washington Post να αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του.

«Εάν η βόμβα υδρογόνου τοποθετούνταν σε ένα βαλλιστικό πύραυλο και έπεφτε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όλοι οι κάτοικοι θα σκοτώνονταν αμέσως και η πόλη θα γινόταν στάχτη», σημείωσε το πρακτορείο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Διεθνή / ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Επτά γερουσιαστές, μεταξύ τους τέσσερις Ρεπουμπλικανοί, ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και προσφέρει οικονομικό στήριγμα στη Μόσχα
THE LIFO TEAM
ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Διεθνή / BBC: Πώς ο Αμπράμοβιτς «εξαφάνισε» περιουσία 672 εκατ. δολαρίων για να γλιτώσει τους φόρους

Απορρίπτοντας κάθε κατηγορία για παράνομες πράξεις, οι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς υποστήριξαν ότι ο ίδιος «δεν συμμετείχε στη καθημερινή διαχείριση αυτών των εταιρειών»
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Διεθνή / Τι κρύβεται πίσω από την ενεργειακή εκεχειρία Τραμπ στην Ουκρανία: Οι πιέσεις στον Ζελένσκι και τα ανταλλάγματα στον Πούτιν

Η νέα ένταση ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη χαλάρωση των κυρώσεων στις ρωσικές εξαγωγές ντίζελ
THE LIFO TEAM