Νέα περίπτωση φρικιαστικού βιασμού στην Ινδία: Βίασαν, ξυλοκόπησαν και έβαλαν φωτιά σε 15χρονη

Νέα περίπτωση φρικιαστικού βιασμού στην Ινδία: Βίασαν, ξυλοκόπησαν και έβαλαν φωτιά σε 15χρονη Facebook Twitter
3

Ένα 15χρονο κορίτσι βιάστηκε και πυρπολήθηκε στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειάς της σε ένα χωριό έξω από το Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, συνελήφθη ένας 20χρονος ο οποίος είχε εγκαύματα στα χέρια του και κατηγορείται πλέον για βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση κατά ανηλίκου και πρόκληση σοβαρής βλάβης.

Τις κραυγές της 15χρονης, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας εγκαύματα στο 95% του σώματός της, άκουσαν οι γονείς της που ανέβηκαν στην ταράτσα και την βρήκαν εκεί αργά τη νύχτα.

Η κοπέλα είπε αργότερα στην αστυνομία ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από ένα άνδρα ο οποίος στη συνέχεια της έβαλε φωτιά. Είπε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος την καταδίωκε επί μήνες.

Αυτή η επίθεση είναι μόνο ένα από τα πολλά πρόσφατα κρούσματα βιασμών σε βάρος γυναικών ή παιδιών στην Ινδία - παρά την δημόσια κατακραυγή που είχε προκαλέσει η περίπτωση βιασμού μιας 23χρονης κοπέλας πριν από τρία χρόνια σε λεωφορείο στο Δελχί, που οδήγησε και στη θέσπιση αυστηρότερων ποινών για την πρόληψη των σεξουαλικών επιθέσεων.  

Όπως σημειώνει η Guardian, οι γυναίκες και τα παιδιά της Ινδίας θεωρούνται ομάδες ιδιαίτερα ευάλωτες στη σεξουαλική βία και την παρενόχληση, λόγω των κοινωνικών ταμπού που κάνουν τα θύματα να προτιμούν τη σιωπή από το στίγμα.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία στη Βομβάη ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει την περίπτωση να είχε βιαστεί πριν δολοφονηθεί ένα 4χρονο κοριτσάκι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε θάμνους. Σε μια άλλη περίπτωση, στο κρατίδιο Uttar Pradesh, η αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο ως ύποπτο για το βιασμό ενός παιδιού έξι ετών το βράδυ της Κυριακής, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση η αστυνομία ερευνά το βιασμό μιας γυναίκας από εννέα άτομα τον περασμένο μήνα.

Ακόμη, την  περασμένη εβδομάδα, τρία αγόρια φέρεται να απήγαγαν μια έφηβη κοπέλα από το σπίτι της και να τη βίασαν  κατ 'επανάληψη σε αγροτική περιοχή σε άλλο κρατίδιο της Ινδίας.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM