Politico: Γιατί είναι απίθανο να εφαρμοστεί η όποια συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία

Politico: Γιατί είναι απίθανο να εφαρμοστεί η όποια συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
3


«Έκθεση της Eurojust εγείρει αμφιβολίες για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό» επισημαίνει η ιστοσελίδα Politico, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο της Eurojust (Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας) στο οποίο, όπως αναφέρει, είχε πρόσβαση.

Η Politico υποστηρίζει, ότι οποιαδήποτε συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για το μεταναστευτικό θα είναι σχεδόν απίθανο να εφαρμοστεί, αφού η Τουρκία δεν διαθέτει την πολιτική βούληση, ούτε τις δομές για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι «σε αντίθεση με την ΕΕ, ο τουρκικός λαός και η τουρκική κυβέρνηση βλέπουν θετικά την ιδέα να εγκαταλείψουν οι μετανάστες την Τουρκία», υποστηρίζοντας για παράδειγμα τους διακινητές που πείθουν τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Η Τουρκία δεν διαθέτει ειδικές δυνάμεις για τα σύνορα ή για τους μετανάστες, δεν διαθέτει επαρκή νομοθεσία όσον αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη», επισημαίνει η έκθεση.  

Eπιπλέον η έκθεση ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, επειδή δεν ακολουθεί μια ορθή διαδικασία απέλασης μεταναστών, καθώς αυτοί «απελευθερώνονται μετά από μερικές μέρες» και απλά τους ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα.Υπενθυμίζεται πως η Eurojust αποτελεί οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος έχει ως σκοπό τον συντονισμό των δικαστικών αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων σοβαρών μορφών διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM