Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου

Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου Facebook Twitter
1

Μια βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως στο εξής οι γυναίκες υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτήν θα επιτρέπεται να παίρνουν άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς όμως να θεωρείται αναρρωτική.

Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol, χαρακτήρισε την κίνηση απολύτως αναγκαία προκειμένου να καταρριφθούν σχετικά ταμπού και να αναγνωριστούν οι μοναδικές φυσικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες κάθε μήνα, αναφορικά με την έμμηνο ρύση τους.

Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου Facebook Twitter
Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol που εφαρμόζει το επαναστατικό μέτρο

"Θέλαμε μια πολιτική που να αναγνωρίζει και να επιτρέπει στις γυναίκες να παίρνουν τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια του κύκλου περιόδου χωρίς να αναγκάζονται να το κάνουν όλο αυτό κάτω από την ταμπέλα της 'άρρωστης'", εξηγεί η ίδια στον Guardian.

 

Για πολλές γυναίκες η περίοδος συνδέεται με ανυπόφορους πόνους που κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα εξαιρετικά δύσκολη μέχρι και ακατόρθωτη, συμπεριλαμβανομένου το να πάνε στην δουλειά τους. Ωστόσο νιώθουν πως δεν μπορούν να παίρνουν κάθε μήνα ρεπό χωρίς να κινδυνεύουν να θεωρηθούν αντιπαραγωγικές.

 

Η Baxter θέλει να καταρρίψει αυτήν την αρνητική σύνδεση. "Αν δουλεύεις με τους φυσικούς σου ρυθμούς, η δημιουργικότητα και η ευφυΐα σου ξεδιπλώνονται καλύτερα. Κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για την επιχείρηση" καταλήγει. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM