Εισαγγελέας διαφθοράς περνά την πόρτα της Βιομηχανίας Ζάχαρης

Εισαγγελέας διαφθοράς περνά την πόρτα της Βιομηχανίας Ζάχαρης Facebook Twitter
0

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς μπαίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας, καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση για ζημιά που υπερβαίνει τα 50 εκ. ευρώ.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης ζητά να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, πρώην πρόεδροι, αντιπρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον του εισαγγελέα συγκεντρώνουν έξι πρόσωπα που χρημάτισαν στις παραπάνω θέσεις από το 2007 ως τις αρχές του 2015. Δόθηκε επίσης εντολή να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων ενώ υπήρξε και αιτημα δικαστικής συνδρομής στη Σερβία, όπου φαίνεται να υπήρχαν επίσης συναλλαγές.

Η διοίκηση της ΕΒΖ έχει μηνύσει επίσης ως ηθικούς αυτουργούς τις διοικήσεις της ΓΑΙΑ και της ΒΕΛΠΑΖ (εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν και υποστηρίζουν ότι έχουν προκαλέσει τη ζημιά). Τις κατηγορούν ότι προκάλεσαν τα παραπάνω μέλη των διοικήσεων της ΕΒΖ να προχωρήσουν στις πράξεις αυτές ώστε να ωφεληθούν οι εταιρίες συμφερόντων τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM