ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Σαουδική Αραβία απηύθυναν σήμερα έκκληση να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Συρία, αποφεύγοντας να αναφερθούν ρητά στο καθεστώς της Δαμασκού και τη Ρωσία, ενόψει μιας διεθνούς διάσκεψης αυτή την εβδομάδα η οποία είναι αφιερωμένη στη συριακή σύρραξη.


«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να διευθετήσουμε τα προβλήματα της περιοχής πριν μας καταστρέψουν όλους», είπε στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.


Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι οι δύο συμμαχικές χώρες «καταβάλλουν προσπάθειες στο ανώτατο επίπεδο ώστε η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας (σ.σ. ΔΟΣΣ, 17 κράτη και τρεις πολυμερείς οργανισμοί που έχουν υιοθετήσει έναν διπλωματικό οδικό χάρτη για τη συριακή σύρραξη) να είναι σε θέση να προχωρήσει προς μια ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και μια πλήρη εκεχειρία». «Ελπίζουμε ότι όταν πάμε στο Μόναχο τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε προς (το να επιτευχθεί) ο στόχος αυτός», πρόσθεσε ο Κέρι.

 

Από την πλευρά του ο Τζουμπέιρ τόνισε πως το Ριάντ είναι «αποφασισμένο» να «συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο για να υπάρξουν πρόοδοι στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής, στις προσπάθειες ειρήνευσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους ή ακόμη στις προσπάθειες να υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη».


Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ριάντ σημαδεύτηκαν από διαφωνίες και εντάσεις το τελευταίο διάστημα, ειδικά λόγω σε ό,τι αφορά το Ιράν και τη Συρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM