Τσόμσκι: Οι Ευρωπαίοι σαδιστές τιμωρούν και καταστρέφουν την Ελλάδα

Τσόμσκι: Οι Ευρωπαίοι σαδιστές τιμωρούν και καταστρέφουν την Ελλάδα Facebook Twitter
3

«Οι όροι που επιβάλλονται στην Ελλάδα, προς το συμφέρον των πιστωτών έχουν καταστρέψει τη χώρα, την ώρα που διακηρύσσουν ότι έχουν στόχο τη μείωση του χρέους, το οποίο αυξάνεται", δηλώνει σε συνέντευξη του στο truth-out.org, ο Νοαμ Τσόμσκι.

«Η οικονομία έχει υπονομευθεί, το ΑΕΠ έχει μειωθεί φυσικά, και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ έχει αυξηθεί παρά τη ριζική περικοπή των κρατικών δαπανών. Στην Ελλάδα η ελάφρυνση του χρέους είναι θεωρητική, καθώς η χώρα έχει γίνει στην πραγματικότητα ένα χωνί μέσω του οποίου ρέει η ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις Βόρειες τράπεζες που απέτυχαν με τα δάνεια υψηλού ρίσκου και θέλουν τώρα να διασωθούν από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, ένα γνωστό χαρακτηριστικό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη νεοφιλελεύθερη εποχή», λέει ο Τσόμσκι.

Σημειώνει επίσης ότι όταν οι Έλληνες ρωτήθηκαν δημοκρατικά για να αποφασίσουν για τη μοίρα τους με το δημοψήφισμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ευρωκράτες αντέδρασαν με σαδισμό και επέβαλαν ακόμη σκληρότερους όρους στην Αθήνα. Χαρακτηρίζει αυτή την κατάσταση ως «ταξικό πόλεμο» για την ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων στην Ευρώπη.

Για το προσφυγικό ζήτημα ο Τσόμσκι αναφέρει ότι η Ευρώπη κατέρρευσε σχεδόν ολοκληρωτικά στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού ζητήματος και κάνει λόγο για διαχρονικά εγκλήματα των Ευρωπαίων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή που είναι υπεύθυνα για αυτό το κύμα.

Υποστηρίζει ότι η συνθήκη Σένγκεν ήταν ένα επίτευγμα σε μία Ήπειρο που έχει γνωρίσει αμοιβαίες σφαγές και τονίζει ότι θα ήταν κρίμα να καταρρεύσει κάτω από μια απειλή που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινο τρόπο.

Ο Νόαμ Τσόμσκι τοποθετείται όμως και για το επιχείρημα που όλο και πιο συχνά ακούγεται από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και λέει ότι «είναι απλά αδύνατο να δεχτεί η Ευρώπη τόσους μετανάστες και πρόσφυγες». «Η Γερμανία έχει απορροφήσει σχεδόν 1 εκατ. πρόσφυγες, όντας μια πολύ πλούσια χώρα, με πληθυσμό άνω των 80 εκατ. πολιτών. Κάντε τη σύγκριση με τον Λίβανο, μια φτωχή χώρα με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Το 25% του πληθυσμού του Λιβάνου αποτελείται από μη Λιβανέζους. Όπως πολύ σωστά έχει παρατηρήσει ο επικεφαλής του Human Rights Watch, Kenneth Roth. «Αυτό το κύμα ανθρώπων μοιάζει σαν σταγόνα, αν αναλογιστεί κανείς την πισίνα που καλείται να το απορροφήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο της ΕΕ και την προηγμένη της οικονομία, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η Ευρώπη δεν διαθέτει τα μέσα για να απορροφήσει αυτούς τους νεοφερμένους, ιδιαίτερα οι χώρες που χρειάζονται τους μετανάστες για την οικονομική τους ευρωστία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM