'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν' και άλλες επίκαιρες ρήσεις στο σημερινό ‘Α, μπα’

'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν' και άλλες επίκαιρες ρήσεις στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
41

________________
1.


Το damages θα συνεχιστεί;Έχει και 6η season το 2013;Ενημέρωσε μας υπεύθυνα.- tired with greek tv


Υπεύθυνα σε ενημερώνω ότι δυστυχώς, Damages τέλος.

_______________

2.


Τι προοπτικες θα εχω αραγε με πτυχιο εγκληματολογιας?- ελα μου ντε..


Συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων; Σεναριογράφος του CSI; Σχεδιαστής του τέλειου εγκλήματος; Ιδιωτικός ντετέκτιβ;


________________
3.


Τι είναι αυτό το κτίριο με το μεγάλο γυάλινο θόλο στη Γλυφάδα (επί της Ποσειδώνος); Τι έχει μέσα και σε ποιον ανήκει; Αναρωτιέται πολύ κόσμος...- stew


Είναι το εργαστήριο παρασκευής του μίγματος με το οποίο μας ψεκάζουν και στα υπόγεια οργανώνονται σχέδια αντικατασκοπείας ενάντια στην μεθοδευμένη καταστροφή του ελληνισμού.

______________
4.


Όλοι ξέρουμε πως ένας τύπος που βάζει τον εγωισμό του και τον ανδρισμό του πάνω απ όλα, δεν δέχεται να φάει χυλόπιτα από καμία. Και μετά αν είσαι εσύ αυτή που θα του ρίξεις άκυρα κι αυτός θα επιμένει, όσο ευγενικά ή όχι και να του πεις πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι, αυτός θα βάλει σκοπό να σε ρίξει. Ωραία, ας κάνει ότι θέλει θα έλεγα σε άλλη περίπτωση. Δε με ενδιαφέρει. Τι γίνεται όμως όταν μετά από μήνες ενώ έχει ξεχαστεί αυτή η ιστορία και αυτός έχει πάψει να ασχολείται, γνωριστείς με έναν φίλο του χωρίς να γνωρίζεις ότι είναι φίλοι και αυτός αντίστοιχα χωρίς να γνωρίζει αυτή την ιστοριούλα. Κι ενώ όλα ωραία όλα καλά και φαίνεται ότι του αρέσεις (κι εσύ είσαι τρελή και παλαβή γι αυτόν-επιτέλους κάποιος που σου έκανε ένα μεγάλο κλικ κι έσκασαν στο στομάχι σου πυροτεχνήματα) ξαφνικά πριν προλάβει να γινει κατι, ξεκόψει κάθε επαφή.. Και τι γίνεται αν έχεις καταλάβει πως έχει βάλει το χεράκι του ο "άλλος"; Μα καλά, γιατί οι άντρες εμπιστεύονται τόσο πολύ και τυφλά τους φίλους τους; Και ποιος ξέρει τι μπορεί να του έχει πει ο "άλλος" μόνο και μόνο γιατί θίχτηκε ο ανδρικός του εγωισμός; Και γιατί να συνέβη αυτή η ιστορία με τον συγκεκριμένο, που ένα χρόνο μετά, τον βλέπω τυχαία σε καφετέρια κι ακόμα μου κόβονται τα πόδια, ο στομάχι μου γίνεται κόμπος και τρέμω; Δεν είναι άδικο να μην μπορώ να πω ούτε ένα γεια με κάποιον που δεν περνάει μέρα να μην τον σκεφτώ και όπως φαίνεται δε θα μπορέσω ποτέ να είμαι μαζί του; Και δεν είναι ακόμη πιο άδικο να ευθύνεται γι αυτό το μπλέξιμο, ένα άτομο που ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα και πάντα με κυνηγούσε αυτός;- Κα.


Η γνώμη μου είναι ότι σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα έχουν οι υπόλοιποι. Στη δικιά σου περίπτωση, με τον πρώτο γαμπρό δεν έγινε ποτέ κάτι άρα ο δεύτερος γαμπρός δεν έπρεπε να ακούσει ούτε σε άγραφους κανόνες, όπως κατάλαβα ήταν απλώς φίλοι και όχι κολλητοί, άρα τελικά, πώς να σου το πω, δεν καιγόταν.
Άσε που μπορεί να συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.


Όσο για πυροτεχνήματά σου, ήταν για κάποιον που δεν πρόλαβες να γνωρίσεις. Δεν ξέρεις αν σου έκανε ή όχι, οπότε μη μυθοποιείς μια ιστορία που συνέβη μόνο στο μυαλό σου.

________________
5.


"γεια σου Α μπα,
τι χρειάστηκα ακριβώς όταν λέμε ''τα χρειάστηκα"" δηλαδή φοβήθηκα πολύ;"- κατερίνα

Δεν το βρήκα δυστυχώς, αλλά βρήκα κάτι άλλα ωραία που είναι ωραιότατα και επίκαιρα:

"Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν"

Λέγεται από ή για κάποιον που αρνείται να εκτελέσει εργασία ή να προσφέρει υπηρεσία αν δεν εισπράξει πρώτα το αντίτιμο η την αμοιβή. Η φράση παραπέμπει στην εκκλησιαστική γλώσσα, και προφανώς ξεκίνησε από ιερέα που ζήτησε προκαταβολικά την πληρωμή της ιεροπραξίας. Το «και ούτω βοήσωμεν» υπάρχει στην ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ το πρώτο σκέλος το προσέθεσε η λαϊκή εφευρετικότητα.

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Πρωτοεμφανίστηκε ως ρήση από τον Λουκιανό στους Νεκρικούς διαλόγους μεταξύ Χάρωνος και Μενίππου, με τον δεύτερο να απαντάει στην αξίωση του πρώτου να πληρωθεί το ναύλο του για το ταξίδι στον Άδη. Ο Μένιππος, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει μία, του απάντησε ότι δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει.

«Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν»

[via] Συνεδρίαση της Βουλής, 1 Δεκεμβρίου 1893 με το παλαιό ημερολόγιο. Το κλίμα βαρύ. Τα οικονομικά του κράτους σε άθλια κατάσταση. Υπερδανεισμός, έκτακτες πολεμικές δαπάνες των προηγούμενων ετών, έλλειψη παραγωγικών πηγών, υψηλή φορολογία. Είναι η εικόνα του κράτους της εποχής εκείνης, το οποίο αντιμετώπιζε οξεία δημοσιονομική κρίση και τεράστιες πιέσεις από τους δανειστές του εξωτερικού.
Στο βήμα ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, περιγράφει την κατάσταση και αναλύει το νομοσχέδιο με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τελικά, ο Τρικούπης είπε ή δεν είπε την περίφημη φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» που συνοδεύει την πολιτική του ιστορία έκτοτε;


Στα Πρακτικά της Βουλής δεν έχει καταγραφεί η φράση αυτή.


Ο ιστορικός Παύλος Καρολίδης εκφράζει την άποψη, ότι η περίφημη φράση δεν ελέχθη προς τη Βουλή, αλλά την παρενέβαλε ο Τρικούπης εν τη ρύμη του λόγου του, απευθυνόμενος εκτός Βουλής προς τους δανειστές. Υποστηρίζει μάλιστα ότι τη φράση εκμεταλλεύθηκε η αντιπολίτευση αποσκοπώντας να παρουσιάσει τους βουλευτές του Τρικουπικού κόμματος να χειροκροτούν την αναγγελία των σκληρών οικονομικών μέτρων και να επιδοκιμάζουν την πολιτική εκείνη.


Αντίθετα ο Ανδρέας Συγγρός, που την εποχή εκείνη ήταν και βουλευτής, και είχε ανάμιξη στα δάνεια του εξωτερικού, στα «Απομνημονεύματά» του είναι κατηγορηματικός. Διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος που ήταν παρών στη συνεδρίαση, άκουσε τη φράση.


Μια ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Εμμανουήλ Ρέπουλης σε άρθρο του με τίτλο «Η Βουλή της βασιλείας του Γεωργίου» που είχε δημοσιευθεί σε συλλογική έκδοση του Βλάση Γαβριηλίδη το 1896.


Τέσσερις μέρες μετά την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, ο ποιητής Ευάγγελος Κουσουλάκος δημοσίευεσε με το ψευδώνυμο «Πελαργός» σατιρικό ποίημα, υπογραμμίζοντας:


Μαύρ' είν' η νύχτα στα βουνά
Δεν δίνουμε κουπόνι
Τα βρήκαμε πολύ στενά
Και ρίχνουμε κανόνι.
 


«Χρωστάει της Μιχαλούς»

Η φράση προέκυψε από μια γυναίκα του Ναυπλίου, τη Μιχαλού, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια μιας ταβέρνας. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να δίνει «βερεσέ» αλλά με κάποια προθεσμία. Αν δεν την εξοφλούσαν σ' αυτήν την προθεσμία, η Μιχαλού στόλιζε με πολλά κοσμητικά επίθετα τους οφειλέτες της και όσοι την άκουγαν καταλάβαιναν ότι κάποιος της χρωστούσε.

________________
6.


Πες μου γιατί πραγματικά απορώ... Πως γίνεται η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών (κομμωτές, κομμώτριες, μακιγιέζ, αισθητικοί) να είναι τόσο ψώνια και υπερόπτες λες και είναι η Bobbi Brown ή ο Vidal Sassoon!!! Έχω συναντήσει δεκάδες ξυνόφατσες σε τέτοιους χώρους και δεν ξέρω αν τις αποκτούν με το πτυχίο όταν τελειώνουν τα ΙΕΚ...- Goldy

Έχω γίνει έξω φρενών πάρα πολλές φορές. Αυτό το θέμα χωρίς πλάκα πρέπει να διαλευκανθεί κάποτε. Έχω τη θεωρία ότι πιστεύουν ότι αν σε κάνουν να αισθανθείς πατσαβούρα, θα αγοράσεις όλους τους πάγκους για να σωθείς. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη μερίδα γυναικών που ακούει «το δέρμα σας είναι πολύ ξερό, απαπαπαπα», οι ανασφάλειες χτυπάνε κόκκινο και αρχίζει τις δικαιολογίες «ναι μωρέ παραμελώ λίγο τον εαυτό μου, έχω πολλές δουλειές» αντί να απαντήσει «να κοιτάς τα μούτρα σου» ή έστω «πώς μιλάτε έτσι κυρία μου».


Κορίτσια, σας ικετεύω, αν δε μπορείτε να απαντήσετε όπως τους αξίζει, τουλάχιστον κάνετε μεταβολή και φύγετε χωρίς λέξη. Μην αρχίζετε τις δικαιολογίες. Μην δίνετε αφορμές στους τρομοκράτες. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει αυτή η επανάσταση.

________________
7.

Α μπα..Ποσες πιθανοτητες δινεις σε μια σχεση με διαφορα ηλικιας 15 χρονια? Ειμαι πολυ ή λίγο ονειροπαρμένη?? Ειμαι 22 και οι 2 προηγουμενες σχεσεις μου ηταν με μεγαλυτερους. Δε συμβαδιζω καθολου με τις κοπελες τις ηλικιας μου λογω προσωπικοτητας και λογω βιωματων μαλλον..Αυτα, καλο απογευμα.- Εγώ..


Τα 15 χρόνια είναι κάπως εκτός ορίων, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι το ότι είσαι 22. Δηλαδή ούτε αυτό είναι πρόβλημα. Θα είναι μια εμπειρία, κοίταξε να σου βγει σε καλό.

________________
8.


"ρε συ αμπα..για πες τώρα...
το σεξ αυτό καθεαυτό μετράει πολύ?
είμαι σε μια σχέση στην αρχή κιόλας-2 μήνες- και προς το παρόν είμαι αρκετά ικανοποιημένη αλλά όχι στο σεξ-ελάχιστα δηλαδή-..
εχει μέλλον η κατάσταση (το βλέπω σοβαρά) ή είναι καμμένο χαρτί??γιατί δε γίνεται να τα έχουμε όλα??..:/"- tabula rasa


Τι σοβαρά το βλέπεις καλέ μετά από δύο μήνες; Και μετά από δύο χρόνια να μου έλεγες, πάλι θα είχα αμφιβολίες.

________________
9.


Πειράζει που δε μ'αρέσει ο Παζολίνι και μ'αρέσει ο Δαλιανίδης;

Ακόμα κι έτσι, η πορεία του παγκόσμιου πολιτισμού είναι ασφαλής.


________________
10.


Ποιά η διαφορά μεταξυ müsli και granola;- indefinite integral


Η granola περιέχει ζάχαρη και λίπος κατά βούληση και ψήνεται. Το müsli δεν πρέπει να έχει ζάχαρη αλλά μόνο τη φρουκτόζη που υπάρχει μέσα στα αποξηραμένα φρούτα, και όλα τα συστατικά του είναι αφυδατωμένα, αλλά δεν έχουν ψηθεί.

________________
11.


"Αγαπητή Α μπα, τι πιστεύεις για την στείρωση των ζώων;
Έχω γάτα, και την έχω στειρώσει, αλλά αν έμενα σε σπίτι με κήπο, που να μπορώ να φροντίζω περισσότερα ζώα, νομίζω ότι δεν θα το έκανα, τουλάχιστον όχι στον πρώτο χρόνο της ζωής της. Με ενοχλεί το επιχείρημα ότι αφήνοντας το κατοικίδιό μου να γεννήσει μικρά που μπορώ να κρατήσω ή να χαρίσω οξύνω το πρόβλημα των αδέσποτων, γιατί αυτοί που θα πάρουν το μικρό της γάτας μου θα μπορούσαν να πάρουν ένα αδέσποτο. Είναι σαν να μου λένε ότι είναι ανήθικο να κάνουν οι άνθρωποι παιδιά όσο υπάρχουν παιδιά που ζουν σε ιδρύματα.
Και όλη αυτή η καμπάνια για τις υποχρεωτικές στειρώσεις των ζώων μου βγάζει μια υστερία." Μανιτάρι


Πιστεύω ότι είναι από τα θέματα που δεν έχουν μονοσήμαντη απάντηση. Πιστεύω ότι στη χώρα, στην εποχή και στην κοινωνία που ζούμε η υπεύθυνη απόφαση είναι η στείρωση. Όπως αποφασίζεις ότι η γάτα σου θα ζει χωρίς κήπο, ότι θα τρώει κονσέρβες ή ξηρά τροφή, έχεις ήδη επέμβει στη «φύση» του (αυτό δεν είναι το βασικό αντεπιχείρημα); Η στείρωση είναι άλλη μια απόφαση που παίρνεις για τη ζωή ενός κατοικίδιου.

________________
12.


Είμαι εκτός Ελλάδας, τρώω πρωινό (σούπερ θρεπτικό) μετά από έναν πολύ ωραίο εορτασμό της γιορτής των ερωτευμένων και ξάφνου μου περνάει από το μυαλό σαν εικόνα να είμαι στην πόλη που μεγάλωσα και να είναι από εκεί και το έτερον ήμισυ (το πραγματικό έτερον μου ήμισυ είναι επίσης Έλληνας αλλά η καταγωγή του είναι από άλλη πόλη ). Μας φαντάζομαι να είμαστε έξω και να με συστήνει σε όλους ως η κόρη του τάδε και να με γυρνάει εδώ και εκεί προς επίδειξη (ναι, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία τους και όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου κάτι ιδιαίτερο). Και μου έρχεται να σταματήσω το σούπερ θρεπτικό πρωινό μου και αηδιάζω ολίγον τι. Είναι αυτό σημάδι οτι είμαι αντικοινωνική? Να ανησυχήσω που αυτή την πόλη την αγαπώ αλλά με τους ανθρώπους (πέρα απο την καλύτερη μου φιλή η οποία επίσης είναι στο εξωτερικό)..δεν?- :)

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
6. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά τα κοριτσάκια που εργάζονται σκληρά στους διάφορους χώρους "ομορφιάς"βρίσκονται κάτω από το ανελέητο μάτι της εκάστοτε προϊσταμένης?Ότι είναι υποχρεωμένα να σου πουλήσουν οπωσδήποτε κάποιες θεραπείες,διαφορετικά θα πάρουν μόνο τον βασικό μισθό πείνας στο τέλος του μήνα,ή ακόμα χειρότερα την απόλυσή τους επειδή δεν είναι παραγωγικές?Ότι κάθε μήνα έχουν ένα συγκεκριμένο "στόχο" σε χιλιάδες ευρώ (π.χ. 20 )και εάν φτάσουν 19990 δεν θα πληρωθούν?Είναι αναγκασμένες να βλέπουν τις πελάτισσες σαν ευρώ για να επιβιώσουν.Εσύ σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα διατηρούσες την γλύκα σου?Αν σου γεννηθεί η ανάγκη να απαντήσεις,να πας να τα πεις ένα χεράκι στην κάρυα που παρακολουθεί,όχι στο εκάστοτε κοριτσάκι.Η δουλειά του είναι να σου πει ότι το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο και ότι το στήθος και ο πισινός σου χρειάζονται αναστήλωση.Και για να δούμε την κατάσταση από την ανάποδη.Όλες αυτές οι άπλυτες κλωσσες που πιστεύουν ότι είναι θεές επειδή τους το λες(απίστευτο κι όμως αληθινό),που σε χρίζουν εξομολογο και ψυχολόγο τους,και σου μιλάνε 5000000 ώρες λες και περίμενες αυτές για να αποκτήσει νόημα η μέρα σου,που κάνουν σαν κακομαθημένες πριγκιπισσες,αυτές δεν χρειάζονται την απάντηση που τους αρμόζει?Όλη αυτή η βιομηχανία έχει βασιστεί στην ανασφάλεια της γυναίκας.Είναι ένα παραμύθι,και όπως τα περισσότερα από αυτά,έχει δράκο.
Μάλλον δε στάπανε καλά, τα κοριτσάκια που πράγματι πληρώνονται (αν πληρωθούν) όπως το λες, σε σταματάν στο δρόμο και σου δίνουν δωράκι (καθρεφτάκια και χάντρες) Το ψηστήρι στο κάνουν οι κάργιες και δεν "χάνουν την γλύκα τους" κάνουν επιθετικό μάρκετινγκ.
Καταρχήν οι απόψεις μου για αυτό το θέμα είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εργασίας μου σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αισθητικής της Αθήνας.Συνήθως,υπάρχουν κοπελίτσες(οι οποίες δεν είναι αισθητικοί) που τσιμπάνε πελάτισσες από τον δρόμο για μια δωρεάν θεραπεία.Η υποψήφια πελάτισσα όταν ανέβει στο κέντρο θα μιλήσει με μια υπεύθυνη πωλήσεων,βλέπε κάργια( η οποία δεν είναι αισθητικός συνήθως)για να την πείσει να αγοράσει κάποιο πακέτο θεραπειών.Αν την πείσει περνάει στο ανάλογο τμήμα για την θεραπεία.Αν όχι,πάει στο τμήμα προσώπου,για να κάνει την δωρεάν θεραπεία της,όπου και εκεί θα έχει το ανάλογο ψηστήρι από την αισθητικό. Ναι κάνουν επιθετικό μάρκετινγκ.Αυτή είναι η δουλειά τους.Όπως και "εσένα" η δουλειά σου είναι να δεις την φάκα και όχι το τυρί.
"Όλη αυτή η βιομηχανία έχει βασιστεί στην ανασφάλεια της γυναίκας.Είναι ένα παραμύθι,και όπως τα περισσότερα από αυτά,έχει δράκο." Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δικαιολογήσω την ύπαρξή τους.Άλλωστε γι αυτό παραιτήθηκα από την συγκεκριμένη δουλειά.Εκεί πρέπει να είσαι ανταγωνιστικό αρπακτικό για να επιβιώσεις.Απλά ήθελα να τονίσω,ότι δεν είναι και τόσο έξυπνο να τα βάζουμε με τον τελευταίο τροχό της αμάξης.Στην συγκεκριμένη περίπτωση,τα κοριτσάκια που παίρνουν 3 κ 60.
ΕΡΩΤΗΣΗ Νο.12 : Να υποθέσουμε οτι η "κοπέλα" που σου τα γράφει αυτά είναι άνω των 50 ετών γιατι στα χρόνια που ζούμε τώρα , κανένας δεν παίρνει τους δρόμους να συστήνει την κοπέλα του ώς κόρη του τάδε ( μετά απο την δεκαετία του 1960 τουλάχιστον ) άρα συμβαίνει το εξής : Ο φίλος της την πιέζει να μπεί η κουλούρα και εκείνη δεν γουστάρει καθόλου . Οπότε την ώρα που μασουλάει το κουάκερ τσούπ!της έρχεται η εικόνα απο τα χρόνια τα παλιά και σου λέει το πονηρο μυαλό που δεν γουστάρει καθόλου τον γάμο .."κακομοίρα μου...έτσι θα σε γυρίζει και σένα απο γειτονιά σε γειτονιά μόλις μπει το στεφάνι " -----Οπότε όχι, δεν είναι αντικοινωνική .....Απλά ότι θυμάται , χαίρεται είναι ---
#6 - ...χάλια είναι το δέρμα σου χάλια! πρέπει να κάνεις επειγόντως την x θεραπεία, γιατί καλά! τώρα είσαι μικρή και δεν έχει βγεί ακόμα το πρόβλημα αλλά όταν θα φτάσεις τα 30 που θα χάσει το δέρμα σου την ελαστικότητα ξέρεις πως θα φαίνεσαι;- Μα είμαι ήδη 35!true story :-Dπαρά ότι για μιά στιγμή μπλόκαρε, πήρε ξανά φόρα και συνέχισε το παραμύθι όπως της το είχαν διδάξει :-)
Σοβαρα για την ερωτηση #2 αναρωτιεμαι και εγω.Δεν εχω πτυχιο εγκληματολογιας όμως τελειωνω τωρα το πτυχιο μου και σκεφτομαι να κανω το μεταπτυχιακο μου εκει.Υπαρχει καποιος που να γνωριζει να μου απαντησει;Φοβαμαι μηπως δωσω χρημα και χρονο χωρις λογο και στο τελος τραβαω τα μαλλια μου.Δεν ειναι οτι δεν το εχω ψαξει,αλλα η κατασταση με αγχωνει τοσο μα τοσο πολυ.Ευχαριστω πολυ
Είναι πολύ ωραίο μεταπτυχιακό αλλά χωρίς καμία προοπτική στην Ελλάδα. Το κάνεις μόνο αν σ αρέσει πολύ ο κλάδος ανεξάρτητα από την επαγγελματική αποκατάσταση ή αν θες να συνεχίσεις για ακαδημαϊκή καριέρα ή αν φύγεις στο εξωτερικό.
Σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό γνωρίζω ότι όσοι έχουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό (νομίζω είναι και προπτυχιακό), μπορούν να δουλέψουν μετά στην αστυνομία, στην επιτήρηση φυλακών, σε ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες στο θέμα της ασφάλειάς τους, στο δικαστικό κλάδο, σε προγράμματα επανένταξης πρώην φυλακισμένων, σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα και μελέτες που έχουν να κάνουν π.χ. με την περιοθωριοποίηση και τις στρατηγηκές πρόληψης εγκλημάτων, σε ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχοντας υπηρεσίες σε πολιτικές οργανώσεις, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε δημαρχεία, σε διεθνείς οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη στο τοπικό τους παράρτημα, για να αναφέρω μερικά.Μην κάνεις μεταπτυχιακό αν δεν ξέρεις πού μπορείς να απορροφηθείς. Αυτό το λάθος το κάναμε όταν στα 18 επιλέγαμε σχολές χωρίς να ξέρουμε τίποτα, όχι στα 22, 24, 26 κ.ο.κ.
# 4Εμ, μήπως απλά ο επίμονος, αλαζόνας αρσενικός που δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την απόρριψη ξαμόλησε το φίλο του για να την εκδικηθεί 'με το ίδιο νόμισμα'; Κι εγώ λέω, καλή μου, τι χαρακτήρας να είναι αυτός ο φίλος που κάνει τέτοιου τύπου χάρες, αδιαφορώντας παντελώς για τα συναισθήματα του άλλου; Για να είναι τόσο κολλητοί, τα ίδια σκ@$ά είναι. Κι αυτό με το οποίο κόλλησες ήταν καλά σχεδιασμένο για να σε τραβήξει και καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε. Πολύ φιλικά το λέω: Ξεκόλλα.
επειδή Λένα ζήτησες βοήθεια του κοινού, ιδού μια πρώτη ανατομία της ερώτησης 12: ξεκίνησε από μια φανταστική ιστορία του μυαλού της (και αυτή να είναι πίσω στη γενέτειρά της, και η σχέση της να είναι από εκεί, και ο σύντροφός της να τη συστήνει ως κόρη του τάδε, λόγω της νοοτροπίας "τίνος είσ΄ισί”?). Το μεγάλο μυστήριο είναι πώς κατέληξε η ερώτηση περί αντικοινωνικότητας και η δήλωση ότι δεν πάει τους συντοπίτες της, πέραν της φίλης της, που προφανώς είναι από εκεί για να την εξαιρεί. Μα είναι απλό! λόγω του πολύ θρεπτικού πρωινού που επιμελώς τόνισε, η γλυκόζη ενεργοποίησε αρχικά τη δράση του εγκεφάλου, προκαλώντας διαδοχικές σκέψεις και αλλεπάλληλους συνειρμούς, που αν προσπαθήσεις να απομονώσεις την πρώτη με την τελευταία σκέψη είναι σαν σπασμένο τηλέφωνο. δυστυχώς όμως, ως γνωστόν η πολλή γλυκόζη στο τέλος σε ναρκώνει, οπότε μέχρι να ξεπεράσει το γεγονός ότι ήταν χθες του Αγ. Βαλεντίνου και ο φίλος της δεν ήταν εκεί (επίσης επιμελώς τονισμένη πληροφόρηση), μέχρι να ανοίξει υπολογιστή, να υποβάλλει ερώτηση και να θυμηθεί πώς έφτασε εκεί, κατέληξε σε αυτό που όλοι διαβάσαμε. από κει και πέρα, ποιές ήταν οι ενδιάμεσες σκέψεις και τι θα απαντήσεις, το πρώτο το αφήνω στο κοινό, το δεύτερο σε σένα 
#6 Είναι ίσως το ίδιο σύμπτωμα που εμφανίζουν οι πωλητές/ πωλήτριες των "επώνυμων" μαγαζιών με ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις οτι πρώτα πρέπει να δηλώσεις το εισόδημα σου και μετά να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για την αγορά κάποιου ρούχου. Το φαινόμενο είναι σοβαρότερο αν δεν είσαι βουτηγμένος στις μάρκες όταν πας για ψώνια.
Λοιπόν, καθόταν κι έτρωγε πρωινό στις 15 του φλεβάρη, και ξαφνικά αναρωτήθηκε πως θα ήταν η ζωή αν ζούσε με τον φίλο της στην πόλη που μεγάλωσε (αν ήταν κι οι δύο απο εκεί), και συμπεριφέρονταν όπως οι άνθρωποι της κοινωνίας αυτής που δεν της ταιριάζει καθόλου. Σε ρωτάει αν το ότι δεν ταιριάζει καθόλου με την κοινωνία αυτή την καθιστά αντικοινωνική. Λέω πως όχι.
@no6 Η εργασία τους επαφίεται στην - σχεδόν πλήρως - υποκειμενική αντίληψη της ομορφιάς. Δεν νομίζω ότι είναι όλοι "ξυνοί" (παρεμπιπτόντως όταν το διάβασα μου ήρθε στο μυαλό η Αμαλία από το ρετιρέ) αλλά συμφωνώ πάνω κάτω με αυτά που λέει η Αμπά. Κάπως πρέπει να σου σηματοδοτήσουν ότι χρειάζεσαι την "θεραπεία" τους. Βέβαια και η ιδέα πως σαν πελάτη πρέπει να σε καλοπιάσουν σκούγεται επίσης σωστή. Η αισθητική είναι πολύ υποκειμενική και εξαρτάται σαφώς από την κοινωνία που ζεις. Είναι τελείως διαφορετικά τα κοινωνικώς αποδεκτά αισθητικά πρότυπα σε ένα χωριό της Αφρικής και στο Μπέβερλι Χιλς. Χρειάζεται πολύ ισχυρό χαρακτήρα για να μην επηρεαστείς από τα πρότυπα αυτά και ακόμη ισχυρότερο για να πράξεις αντίθετα. Είμαι δερματολόγος και οι σαχλαμάρες που έχω ακούσει από αισθητικούς και δερματολόγους συνάμα με σκοπό να υποστηρίξουν την "τέχνη" τους (id est κατάστημα) είναι αρκετές για να γράψω βιβλίο. Κλείσε τα αυτιά σου και χρησιμοποίησε τα λεφτά που προόριζες για αισθητικούς, κομμωτές, LASER κλπ για να βγεις με τους φίλους σου ή να κάνεις ένα ταξίδι.
11: Η στείρωση ήταν η σωστή απόφαση. Ακόμη και κήπο να είχες, τι θα έκανες τα 6, 8, 10 γατάκια που θα γεννούσε η γάτα σου κάθε 6 μήνες? Έχεις αρκετούς φίλους να τα πάρουν; Θα τα κρατούσες όλα στον κήπο σου; Αν τα κρατούσες, θα τα στείρωνες ή θα μάζευες στο τέλος μερικές εκατοντάδες γάτες να ταΐζεις, φροντίζεις, να πηγαίνεις στον κτηνίατρο κτλ;Επίσης πέρα από τα νούμερα, το να βλέπεις την σεξουαλική ζωή της γάτας με ανθρώπινους όρους είναι λάθος καθώς υφίσταται αποκλειστικά και μόνο για αναπαραγωγή. Οι γάτες δεν κάνουν σεξ για διασκέδαση, κάνουν σεξ μόνο όταν έχουν οίστρο και είναι έτοιμες για αναπαραγωγή.
Εμένα ο δικός μου είναι ο ίδιος ψυχάκιας γάτος και η ίδια χαζοχαρούμενη σκύλα που ήταν και πριν. Δεν πήραν ούτε κιλό (και πάνε χρόνια από τη στείρωση, ειδικά τις Λήδας), ούτε άλλαξε η συμπεριφορά τους. Γενικά γίνονται λίγο πιο οκνηρά, υποτίθεται, αλλά παχαίνουν ΜΟΝΟ επειδή τα ταΐζουμε.
Και προς όσους ΔΕΝ άρεσε το σχόλιό μου,σάλτα και πηδήξου μαλάκα, που προτιμάς αυτό:http://en.wikipedia.org/wiki/Puppy_millhttps://www.google.gr/search?hl=el&gs_rn=7&gs_ri=psy-ab&tok=2u98Nsv-W2-ctoLRStIVhQ&cp=7&gs_id=ij&xhr=t&q=puppy+mills&newwindow=1&safe=off&rlz=1C1CHMO_elGR482GR482&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.ZWU&ion=1&biw=1344&bih=748&bs=1&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=3K9RUcXjBouS7Abkk4H4BQ#um=1&hl=el&newwindow=1&safe=off&rlz=1C1CHMO_elGR482GR482&tbm=isch&sa=1&q=puppy+mills+greece&oq=puppy+mills+gre&gs_l=img.3.0.0i24.11478.13404.0.14997.8.4.2.2.2.0.153.373.3j1.4.0...0.0...1c.1.7.img.9YXrkwtv0MU&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.ZWU&fp=d3db35fa8fd52c89&biw=1344&bih=748&imgrc=ZJh8cydbWBtmqM%3A%3Bv1yzaVAJYAc9OM%3Bhttp%253A%252F%252Fi146.photobucket.com%252Falbums%252Fr269%252Fdearaewi%252FPuppyMill-AnimalsinLandfill.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.happypuppycafe.com%252Fpublic%252Fforum%252Fviewtopic.php%253Ff%253D42%2526t%253D5652%3B356%3B436
Algol (15:14): Η εμπειρία μου με αρσενικά γατιά είναι ότι ίσως έχουν μια τάση για να παρατρώνε μετά την στείρωση τους, αλλά σύμφωνα με την κτηνίατρο μου, όλα τα γατιά πρέπει έτσι και αλλιώς να τρώνε συγκεκριμένες μερίδες από καλές ειδικές γατοτροφές και όχι όσο θέλουν και ότι να'ναι. Επίσης όπως και με τα σκυλιά, όταν τους δίνουμε λιχουδιές αφαιρούμε τις αντίστοιχες θερμίδες από το κανονικό τους γεύμα. Τα γατιά τέλος, όταν έχουν πρόσβαση σε χώρο έξω από το σπίτι κυνηγούν και τρώνε παραπάνω από την μερίδα τους (πουλιά, τρωκτικά, σαύρες κτλ).
Algol, εχω στειρώσει κι εγώ την γάτα μου.Φοβόμουν μήπως πάρει βάρος, αλλά είναι μιά χαρά ! πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί είναι ημι-αδέσποτη, δλδ κυκλοφορεί στην γειτονιά,τριγυρίζει όλη μέρα (αθλειται δλδ) και της δίνω ξηρά τροφή. Είναι ήδη 6 χρονών και έχει δείξει πιά το πράγμα. Βέβαια τον χειμώνα παχαίνει μια στάλα και το καλοκαίρι αδυνατίζει. Νομίζω πως παχαίνουν υπερβολικά οι γάτες που την πέφτουν όλη μέρα και δεν κινούνται . Οτι ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους! :)
Το να μη στειρώσει κάποιος τη γάτα του είναι έγκλημα. Εκτός αν τα εκατοντάδες ζωάκια που γίνονται χαλκομανίες στους δρόμους κάθε μέρα, η εικόνα εξαθλιωμένων άρρωστων και πεινασμένων γατών στις γειτονιές δεν είναι αρκετό θέαμα για να αντιληφθεί κανείς την αξία της στείρωσης. Καταρχάς, με τη στείρωση μειώνεται ο αριθμός αδέσποτων γατών που τριγυρνάνε στους δρόμους, οι γάτες κερδίζουν χρόνια ζωής καθώς δεν κολλάνε αρρώστιες (π.χ. aids, καρκίνους κ.α.) και σταματάνε να είναι επιθετικές (μονόφθαλμες γάτες, με κομμένα αφτιά κ.α.).Κάποιος που αγαπάει πραγματικά τα ζώα δεν είναι δυνατόν να μιλάει για 'υστερικές καμπάνιες στείρωσης'. Ας σκεφτόμαστε πιο υπεύθυνα. Τα ζώα χρειάζονται τα αφεντικά που τους αξίζουν. Ο/Η De La Net δεν θα μπορούσε να τα έχει πει καλύτερα.